Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

NHL: Faksa pomohl dvěma góly k vítězství Dallasu ve Winnipegu 5:2

Sport

  7:43
New York - Český útočník Radek Faksa pomohl v NHL hokejistům Dallasu dvěma góly k důležitému vítězství v boji o play off na ledě Winnipegu 5:2. Zazářil také Pavel Zacha, který se na výhře New Jersey nad Buffalem 3:1 podílel vítězným gólem a asistencí a byl zvolen první hvězdou zápasu.

Útočník Radek Faksa. foto: Reuters

Skóroval také Tomáš Hertl ze San Jose, ale pět vteřin před koncem pouze zkorigoval stav při domácí prohře s Detroitem na 2:3. Hertl se s 33 góly vyrovnal na pozici nejlepšího českého střelce v soutěži Davidu Pastrňákovi z Bostonu. Se svým týmem ale musel strávit už šestou prohru za sebou.

Pastrňák si připsal dvě asistence v duelu v Tampě Bay, kde Bruins prohráli 4:5. Jednu přihrávku v dresu poražených zaznamenal David Krejčí. Lightning přišli v první třetině o útočníka Ondřeje Paláta, který odstoupil se zraněním v horní části těla.

Dominik Simon pomohl asistencí k vítězství Pittsburghu na ledě New York Rangers 5:2. Za domácí díky přihrávce bodoval po devítizápasovém půstu devatenáctiletý talent Filip Chytil.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...