Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

NHL: Frolík poprvé bodoval v dresu Buffala, přihrávkou pomohl k výhře

Hokejisté Buffalo Sabres oslavují gól na NHL proti Detroitu. foto: ČTK

New York - Útočník Michael Frolík si připsal v NHL po výměně z Calgary do Buffala první bod v novém působišti. Kladenský odchovanec, který za Sabres nastoupil potřetí, pomohl asistencí k výhře 5:1 v Detroitu. Jonathan Huberdeau podpořil gólem a přihrávkou kanonádu Floridy, která porazila Toronto 8:4, a v historické klubové produktivitě předstihl vedoucího Olliho Jokinena. Na kontě má nyní 420 bodů (143 + 277).
  7:25

Buffalo položilo základ úspěchu v úvodních třinácti minutách, po kterých vedlo 3:0. První dvě branky vstřelil Evan Rodrigues, třetí přidal v oslabení Zemgus Girgensons z úniku, do kterého se dostal poté, kdy Robby Fabbri nezachytil na modré čáře přihrávku Filipa Zadiny.

NHL: Frolík a Faksa řídili výhry Calgary a Dallasu, skóroval i Kubalík

Detroit v 32. minutě snížil, ale hosté na začátku třetí třetiny dvěma góly během 65 sekund odmítli další drama. U čtvrté trefy asistoval Frolík, po jehož střele od modré čáry získal puk Curtis Lazar a přenechal ho Zachu Bogosianovi. Defenzivní obránce se prosadil po hezkém manévru, kdy si najel od mantinelu do středu hřiště a bekhendem vsítil svůj první gól v sezoně.

Huberdeau se do statistik zapsal poprvé ve 33. minutě, kdy povedeným bekhendovým blafákem zvýšil z rychlého protiútoku už na 7:1. Kanadský útočník si rekordní bod připsal ve třetí třetině, kdy po jeho přihrávce stanovil Mike Hoffman svým druhým gólem v zápase konečnou podobu výsledku. Na straně Toronta vyšel naprázdno Auston Matthews, který v tabulce střelců ztrácí z druhého místa čtyři góly na Davida Pastrňáka.

Mužstvem víkendu je New Jersey. Devils získali nejdříve skalp lídra soutěže Washingtonu po výsledku 5:1 a v neděli porazili 3:1 Tampu Bay, která do utkání vstupovala se sérii deseti výher. Za poražené nastoupil i Ondřej Palát, který předchozí zápas vynechal kvůli problémům s nohou.

Autor: