Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

NHL: Frolík přispěl gólem k obratu Calgary z 1:4, skóroval Frk a Simon

Sport

  7:11
New York - Útočník Michael Frolík se podílel ve čtvrtečním utkání NHL gólem na obratu Calgary, které otočilo ve třetině zápas s Coloradem z 1:4 na konečných 6:5. Martin Frk přispěl prvním gólem sezony k výhře Detroitu 4:3 nad New Jersey. Podruhé za sebou skóroval Dominik Simon, který s Pittsburghem prohrál na ledě New Yorku Islanders 2:3 po nájezdech.

Útočník Michael Frolík se podílel ve čtvrtečním utkání NHL gólem na obratu Calgary, které otočilo ve třetině zápas s Coloradem z 1:4 na konečných 6:5. foto: AP Photo

Frolík si připsal vítěznou trefu, když mu v přečíslení dva na jednoho ideálně přihrál Matthew Tkachuk a český útočník střelou do odkryté brany upravil skóre na 6:4. Kladenský odchovanec tím završil obrat Calgary, které překlopilo zápas na svou stranu pěti góly v rozmezí 41. až 55. minuty.

Frk otevřel skóre zápasu v přesilové hře střelou z první z levého kruhu, která prošla brankáři Corymu Schneiderovi pod vyrážečkou. New Jersey odpovědělo dvěma góly, ale Detroit třemi zásahy otočil během 45. až 60. minuty na 4:2. Poslední dvě branky vstřelili Red Wings dokonce v oslabení. V dresu poražených nebodoval ani v desátém utkání sezony Pavel Zacha.

Simon se v odvetě s Islanders opět gólově prosadil, tentokrát dal první branku zápasu z dorážky. Pittsburgh, který chtěl soupeři oplatil dva dny starou prohru 3:6, ale poté dvakrát inkasoval a bod mu zajistil v 53. minutě Jevgenij Malkin. V penaltovém rozstřelu uspěl jen domácí útočník Josh Bailey.

Výsledky NHL

Toronto - Dallas 1:2, NY Islanders - Pittsburgh 3:2 po sam. nájezdech, Montreal - Washington 6:4, Ottawa - Buffalo 4:2, Detroit - New Jersey 4:3, St. Louis - Vegas 5:3, Calgary - Colorado 6:5, Edmonton - Chicago 4:0, Anaheim - NY Rangers 2:3 po sam. nájezdech, Tampa Bay - Nashville 1:4, San Jose - Columbus 1:4 a Los Angeles - Philadelphia 2:5

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!