Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

NHL: Frolík přispěl gólem k těsné výhře Calgary, smolař Pavelec se zranil

Sport

  7:03
NEW YORK - Michael Frolík se v úterním utkání NHL podílel jedním gólem na výhře hokejistů Calgary 3:2 po samostatných nájezdech v Pittsburghu. Český útočník si připsal svou třináctou trefu v sezoně a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Michael Frolík v zápase proti Pittsburgh Penguins. foto: Reuters

Frolík skóroval ve 39. minutě, kdy po spolupráci s Mikaelem Backlundem a Matthewem Tkachukem zakončoval nádhernou akci při přečíslení tři na dva a zvyšoval vedení Flames na 2:0. Penguins sice dokázali ve třetí třetině dvoubrankové manko smazat, v penaltovém rozstřelu ale rozhodl o vítězství hostů Kris Versteeg.

Petr Mrázek byl zvolen třetí hvězdou utkání mezi Detroitem a Columbusem. Český gólman zlikvidoval 24 z 27 střel a pomohl Red Wings získat bod za prohru 2:3 v prodloužení.

Další český brankář Ondřej Pavelec nedochytal duel Winnipegu s Minnesotou. Ve 27. minutě za stavu 1:3 odstoupil ze hry kvůli blíže nespecifikovanému zranění v dolní části těla. Jeho náhradník Connor Hellebuyck už ve zbytku večera neinkasoval, porážku 2:4, kterou hosté pečetili trefou do prázdné branky při power play, ale neodvrátil.

Výsledky NHL

Buffalo - San Jose 5:4 v prodl., NY Rangers - Anaheim 4:1, Pittsburgh - Calgary 2:3 po sam. nájezdech, Washington - Carolina 5:0, Toronto - Dallas 3:1, Colorado - Montreal 4:0, Detroit - Columbus 2:3 v prodl., Tampa Bay - Los Angeles 5:0, Nashville - Vancouver 4:2, Winnipeg - Minnesota 2:4, Ottawa - St. Louis 0:6.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!