Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

NHL: Hokejisté Winnipegu zdolali na úvod konferenčního finále Vegas

Sport

  7:33
WINNIPEG - Hokejisté Winnipegu porazili v úvodním duelu finále Západní konference NHL Vegas 4:2. Jets o vítězství rozhodli už po osmi minutách hry, kdy si vypracovali třígólový náskok.

Hokejisté Winnipegu zdolali na úvod konferenčního finále Vegas foto: ČTK

Kanadský celek potřeboval na první branku pouhých 65 vteřin. Obránce Dustin Byfuglien dělovkou z první překonal gólmana Marka-André Fleuryho. V sedmé minutě se v přesilové hře prosadil ranou bez přípravy finský kanonýr Patrik Laine a o 46 sekund později na něj navázal krajan Joel Armia, který dostal puk za brankovou čáru pomocí brusle.

Hokejisté Winnipegu zdolali na úvod konferenčního finále Vegas
Hokejisté Winnipegu zdolali na úvod konferenčního finále Vegas

Rozhodčí gól původně neuznali kvůli nedovolenému bránění Fleurymu, ale po trenérské výzvě kouče Jets Paula Maurice názor přehodnotili a spornou situaci označili za regulérní. Winnipegu stačilo na tři zásahy jen šest minut a 30 vteřin.

Golden Knights se z těžkého direktu neoklepali. Bek Brayden McNabb sice 35 sekund po Armiově brance snížil střelou z levého kruhu při signalizovaném vyloučení Jets, ale kontaktní gól nevadské mužstvo nepřidalo. V polovině zápasu vrátil Winnipegu tříbrankové vedení nejlepší střelec letošních bojů o Stanley Cup Mark Scheifele, jenž v početní výhodě tečoval Byfuglienovo nahození od modré a radoval se z 12. trefy. Finální podobu skóre stanovil hostující útočník William Karlsson v 36. minutě při hře o jednoho muže navíc. Kapitán Jets Blake Wheeler, zvolený první hvězdou souboje, zaznamenal tři asistence. Český útočník ve službách Vegas Tomáš Nosek zůstal pouze mezi náhradníky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!