Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

NHL: Kaše skóroval v poslední minutě, body si připsal také Frk a Pastrňák

Sport

  7:43
NEW YORK - Hokejový útočník Ondřej Kaše vstřelil v úterním utkání NHL gól a na další přihrál v prodloužení, čímž pomohl Anaheimu k výhře 4:3 na ledě Buffala. Stejnou bilanci si připsal i Martin Frk, který ale s Detroitem podlehl Bostonu 2:3. V dresu vítězů skóroval David Krejčí a David Pastrňák díky asistenci bodoval podeváté v řadě.

Anaheim ve třetí třetině překlopil vedení na svou stranu. foto: Reuters

Kaše vyrovnal v poslední minutě v prostřední části z dorážky na 2:2 a rychle tím odpověděl na vedoucí zásah domácích. Anaheim ve třetí třetině překlopil vedení na svou stranu, ale Buffalo si vynutilo patnáct sekund před koncem prodloužení. V něm Kaše zaznamenal druhý bod, když přihrál puk na útočnou modrou čáru Adamu Henriquemu, který se prosadil ranou z mezikruží.

Kaše vyrovnal v poslední minutě v prostřední části z dorážky na 2:2.

Frk otevřel skóre v úvodu druhé třetiny v přesilové hře, ve které zamířil přesně z levého kruhu k bližší tyči. Obrat Bostonu ale režírovali ještě v prostřední části během 126 sekund čeští hráči. Pastrňák mohl z mezikruží střílet, ale vylepšil pozici pro Seana Kuralyho, který vyrovnal. Druhý gól přidal Krejčí, ke kterému se při závaru před brankou odrazil puk a český útočník propálil vše, co mu stálo v cestě.

Boston získal dvoubrankový náskok trefou Dantona Heinena. Detroit vykřesal jiskřičku naděje v předposlední minutě, když střelu Frka neudržel gólman 

Tuukka Rask a Frans Nielsen pohodlně dorazil puk do odkryté branky. Frk byl po utkání vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Dva body si v úterním programu NHL připsal i Pavel Zacha, který ale s New Jersey prohrál v Ottawě 3:5. Body nepřinesla ani pátá trefa v sezoně v podání Dmitrije Jaškina, který korigoval porážku St. Louis od Minnesoty na konečných 2:6.

 Buffalo - Anaheim 3:4 -v prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1) Branky: 4. Girgensons, 38. Eichel, 60. O'Reilly - 21. Rakell, 40. O. Kaše, 52. Perry, 62. Henrique (O. Kaše). Střely na branku: 33:33. Diváci: 16.788. Hvězdy zápasu: 1. Henrique (Anaheim), 2. Eichel (Buffalo), 3. Rakell (Anaheim).

Detroit - Boston 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) Branky: 23. Frk, 59. Nielsen (Frk) - 33. Kuraly (Pastrňák), 35. Krejčí, 49. Heinen. Střely na branku: 28:31. Diváci: 19.515. Hvězdy zápasu: 1. Heinen, 2. McQuaid (oba Boston), 3. Frk (Detroit).

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...