Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

NHL: Neuvirth vychytal Philadelphii výhru, Nečas debutoval

Sport

  7:26
NEW YORK - Hokejový brankář Michal Neuvirth pomohl v úterním utkání NHL 40 zákroky k výhře Philadelphie nad Floridou 5:1 a byl vyhlášen první hvězdou večera. Jeho spoluhráč Jakub Voráček si připsal asistenci a bodoval počtvrté za sebou. Z českých hráčů se střelecky prosadili Radek Faksa z Dallasu, Lukáš Sedlák z Columbusu a Ondřej Palát z Tampy Bay.

Michal Neuvirth foto: Reuters

Vítězný debut si v dresu Caroliny odbyl osmnáctiletý útočník Martin Nečas. Neuvirth nastoupil teprve podruhé v sezoně a v prvním vystoupení nezabránil v Los Angeles porážce 0:2.

Devětadvacetiletého českého gólmana připravil o čisté konto až v 57. minutě střelou z bezprostřední blízkosti Jamie McGinn, jenž zužitkoval přesný pás Radima Vrbaty. Voráček si polepšil už na deset bodů za deset nahrávek a je na sedmém místě produktivity.

Ocenění pro první hvězdu zápasu se dočkal také útočník Faksa, který v šestém utkání v ročníku poprvé bodoval. Gólem a asistencí se podílel na výhře 3:1 nad Arizonou. Druhým přesným zásahem v ročníku přispěl k triumfu na ledě Winnipegu 5:2 forvard Sedlák.

Výsledky nhl

New Jersey - Tampa Bay 5:4 po sam. nájezdech, New York Rangers - Pittsburgh 4:5 v prodl., Philadelphia - Florida 5:1, Washington - Toronto 0:2, Ottawa - Vancouver 0:3, Winnipeg - Columbus 2:5, Dallas - Arizona 3:1, Edmonton - Carolina 3:5, Nashville - Colorado 4:1, Vegas - Buffalo 5:4 v prodl., San Jose - Montreal 5:2.

Palátova třetí trefa v sezoně stačila Tampě Bay pouze na bod, jelikož v New Jersey prohrála 4:5 po samostatných nájezdech. Za Lightning nastoupil i obránce Andrej Šustr, jenž se v minulých pěti zápasech nevešel do sestavy.

První šanci v NHL v dresu Caroliny dostal Nečas, jehož si vedení Hurricanes vybralo v červnu na draftu v prvním kole na 12. pozici. Letošní extraligový šampion s Brnem si v přípravném kempu vybojoval místo v kádru a ve čtvrtém duelu týmu z Raleighu se dostal premiérově do základní sestavy.

Nečas proti Edmontonu strávil na lede šest minut a 54 vteřin, nepřipsal si žádnou střelu na branku a bodově se neprosadil. Užil si ale výhru Caroliny 5:3.

Autor: