Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

NHL: Palát si připsal dva body u výhry Tampy nad Bostonem, skórovat se podařilo také Hertlovi

Sport

  8:24
TAMPA/USA - Útočník Ondřej Palát se vítězným gólem a asistencí v souboji druhého kola play off NHL podílel na výhře hokejistů Tampy Bay 4:2 nad Bostonem a vyrovnání série na 1:1. Nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů David Pastrňák si za poražené Bruins připsal asistenci. Skórovat se podařilo také Tomáši Hertlovi, San Jose ale doma podlehlo Vegas 3:4 v prodloužení a prohrává 1:2 na zápasy.
(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) foto: Reuters

Lightning se prosadili jako první ve 12. minutě z přesilové hry zásluhou středního útočníka Yanniho Gourdeho. Vyrovnání zařídil premiérovou brankou v play off v kariéře dvacetiletý obránce Charlie McAvoy. V prostřední části si Tampa vzala vedení zpátky. Palát v obranné třetině domácích zachytil Pastrňákovu přihrávku a vyhozením po mantinelu přenesl hru na druhou stranu, kde se puku ujal centr Brayden Point a nahrál zakončujícímu Tyleru Johnsonovi.

01.května 2018 v 02:49, příspěvek archivován: 01.května 2018 v 08:20

VIDEO: So. Much. Speed. #StanleyCup https://t.co/Ljnl25rQMo

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

So. Much. Speed. #StanleyCup https://t.co/Ljnl25rQMo

Rozhodující trefa frýdecko-místeckého rodáka přišla v 55. minutě. Point v útočném pásmu Tampy vystihl zpětný pas forvarda Bruins Brada Marchanda a přiťukl puk najíždějícímu Palátovi, který přesně zamířil na vzdálenější tyč do horního rohu branky Tuukky Raska. Bek Torey Krug i za Pastrňákova přispění vrátil Boston na dostřel, ale floridský celek už hostům více nepovolil. Do prázdné branky přidal pojistku Point, který se podílel na všech akcích Lightning a utkání zakončil s bilancí čtyř bodů za gól a tři asistence.

„Jedno utkání jsme tady zvládli, ale víte, jak to v životě chodí. Po něčem bažíte, získáte to, a pak chcete ještě víc. Přáli jsme si vést 2:0 na zápasy. Teď se musíme soustředit na další souboj,“ řekl Pastrňák.

Druhý útok Tampy ve složení Palát - Point - Johnson nasbíral dohromady sedm bodů a napravil tak dojem z prvního zápasu, z něhož si po prohře 2:6 odnesl 12 záporných bodů. „Věříme si. Minulé utkání se nám nepovedlo a potřebovali jsme přijít s odpovědí. Tvrdě jsme bojovali a odměnou nám byla řada šancí,“ uvedl Johnson. „Zhostili se hlavní role,“ podotkl kouč Tampy Jon Cooper. „Hodně jsme se bavili o tom, abychom se ujali vedení a museli nás dotahovat. První branka nám hodně pomohla,“ dodal.

01.května 2018 v 05:32, příspěvek archivován: 01.května 2018 v 08:21

VIDEO: A prime example of sticking with the play. #StanleyCup https://t.co/GcjdapAkdH

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

A prime example of sticking with the play. #StanleyCup https://t.co/GcjdapAkdH

V San Jose začaly padat góly až ve druhé třetině a Golden Knights ji ovládli 3:1. Dvougólové manko se Sharks podařil smazat díky Evanderu Kaneovi a Hertlovi, který se necelé dvě minuty před koncem třetího dějství prosadil ze závaru před brankou. V nastaveném čase zařídil švédský útočník William Karlsson výhru pro nevadské mužstvo. Vegas tak oplatilo San Jose předchozí porážku z druhého prodloužení, Hertl byl vyhlášen třetí hvězdou večera.

Autor: