Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

NHL: Pastrňák a Hertl hvězdami utkání. Oba své týmy dvěma góly dovedli k vítězstí

Sport

  7:10
New York - Útočník David Pastrňák rozhodl v čase 58:32 svým druhým gólem v utkání o výhře Bostonu 4:3 nad Columbusem a stal se první hvězdou zápasu. Stejné ocenění získal také Tomáš Hertl, který řídil v rozmezí 40. až 47. minuty dvěma zásahy obrat San Jose v utkání s Coloradem z 0:1 na konečných 2:1. Boston, jehož vítězství podpořil gólem i David Krejčí, vede stejně jako San Jose v sérii 3:2 na zápasy. Oba týmy dělí jedna výhra od postupu do semifinále NHL

David Pastrňák v dresu Bostonu slaví gól. foto: ČTK

Skóre v Bostonu otevřel na začátku druhé třetiny Krejčí, když se prosadil z rychlého protiútoku střelou z pravého kruhu mezi betony. Zbývající branky padly ve třetí třetině, přičemž Pastrňák zvyšoval v 51. minutě na 3:1. Havířovský rodák vzal přečíslení dva na jednoho na sebe a překonal Sergeje Bobrovského střelou z levého kruhu k bližší tyči.

Columbus se nevzdal a vyrovnal do tří minut trefami Ryana Dzingela a Deana Kukana. Poslední slovo měl ale Pastrňák, který usměrnil v dalším rychlém brejku přihrávku Brada Marchanda do poloprázdné branky.

Colorado vstřelilo ve 38. minutě zásluhou Tysona Josta první gól zápasu, ale z vedení se dlouho neradovalo. Ještě před odchodem do kabin vyrovnal tečí Hertl, který ve 47. minutě z dorážky dokonal obrat. Odchovanec pražské Slavie má v play off na kontě osm tref, více gólů nasázel v letošní vyřazovací části pouze jeho spoluhráč Logan Couture (9 branek).

Autor: