130 let
Obránce Florida Panthers Mike Matheson (19) při střetu s hokejistou Boston...

Obránce Florida Panthers Mike Matheson (19) při střetu s hokejistou Boston Bruins Davidem Pastrňákem (88). | foto: ČTK

NHL: Pastrňák skóroval po dvou zápasech bez bodu, k vítězství Bostonu to nestačilo

Sport
  •   7:45
NEW YORK - David Pastrňák skóroval v NHL po dvou zápasech bez bodu a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, ale s Bostonem doma podlehl Floridě 4:5 po nájezdech. Bruins nestačily ani dvě přihrávky Davida Krejčího. Filip Hronek přispěl gólem k výhře hokejistů Detroitu 4:3 v prodloužení na ledě Anaheimu. Poraženým nepomohly dvě asistence Ondřeje Kašeho. Tomáš Hertl dal jeden gól San Jose, které porazilo doma Edmonton 6:3.

Pastrňák hýřil aktivitou, na branku Floridy vyslal osm střel a připsal si 16. gól v sezoně. Havířovský rodák se prosadil z přečíslení dva na jednoho, ve kterém vzal zodpovědnost na sebe a ranou z levého kruhu otevřel ve 32. minutě skóre.

Boston ještě do konce prostřední třetiny zvýšil na 4:0. Po přihrávce Krejčího přidal třetí gól Anders Bjork. Druhý bod získal český útočník poté, kdy jeho střelu dorazil Zdeno Chára.

Florida nastoupila do třetí třetiny v brance se Samuelem Montembeaultem, který nahradil Sergeje Bobrovského, a také předvedla gólovou smršť. Třemi body se na vyrovnání stavu podíleli Jonathan Huberdeau (0+3) a Keith Yandle (1+2). Obrat dokonal v rozstřelu druhým gólem v zápase Mike Hoffman.

Pastrňák si zahraje v Praze. Příští ročník NHL odstartuje v Česku zápasem Bostonu s Nashvillem

Kaše, který v předchozích pěti zápasech nebodoval, si připsal druhé asistence u branek Anaheimu na 2:0 a 3:1. Hronek dal úvodní gól Detroitu v polovině utkání, kdy střelou bez přípravy z levého kruhu zaznamenal čtvrtý gól v sezoně a snížil na 1:2. Další kontaktní gól vstřelil Andreas Athanasiou a v poslední minutě třetí třetiny poslal Dylan Larkin zápas do prodloužení, které rozhodl Dennis Cholowski.

San Jose vedlo i díky jedné přihrávce Radima Šimka ve 22. minutě už 4:0. V polovině utkání snížil Leon Draisaitl, který tak zůstal v tabulce kanonýrů NHL druhý o jednu branku za vedoucím Pastrňákem. Čtyřgólový náskok vrátil domácím v závěru druhé třetiny Hertl, který skóroval i bodoval ve čtvrtém zápase za sebou (4+3).

Autor: ČTK