Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

NHL: Plekanec přišpěl k výhře Montrealu nad Ottawou. Na gól čekal dvacet utkání

Sport

  7:20
Tomáš Plekanec po dvou měsících znovu skóroval v NHL a svým osmým gólem v sezoně přispěl k výhře hokejistů Montrealu 4:1 nad Ottawou. Canadiens tak v druhém vzájemném duelu během dvou dnů zopakovali vítězství ze soboty.

Hráč Montrealu Canadians Tomáš Plekanec při zápase s Ottawou. foto: ČTK

To uspěli v Ottawě 4:3 po nájezdech, a rázem mají před svým soupeřem náskok čtyř bodů na čele Atlantické divize.

Český útočník už po dvaceti osmi sekundách hry otevřel střelecký účet zápasu, když se po střele Andreje Markova od modré čáry dostal k odraženému puku před brankou a pohotově jej uklidil do odkryté klece. Čtyřiatřicetiletý rodák z Kladna, který v průběhu března vynechal kvůli zranění tři zápasy, se trefil poprvé od 24. ledna. Na gól čekal dvacet utkání.

Už v odpoledním programu vstřelil svůj sedmý gól v sezoně Lukáš Sedlák z Columbusu a pomohl Blue Jackets k výhře 4:1 na ledě New Jersey. Český útočník byl v sedmé minutě při sólovém úniku v oslabení faulován a z trestného střílení dostal hostující mužstvo do vedení.

Columbus pak v jedenácté minutě v dalším oslabení zvýšil, ale Devils stačilo na korekci skóre pouhých sedm vteřin. Hned po vhazování přihrál Zacha Henriqueovi, který ujel obráncům a zatlačil puk do branky prakticky i s gólmanem Bobrovským.

Třetí gól pak dali hosté z dalšího trestného střílení, které v druhé třetině proměnil Dubinsky. Do prázdné branky pak jejich čtvrtou výhru za sebou pojistil Jenner, autor dvou gólů.

Columbus dosáhl stobodové hranice a stejně jako Washington si zajistil postup do play off. O bod méně má Pittsburgh, který díky Crosbyho hattricku porazil Floridu 4:0.

Jaromír Jágr nastoupil proti svému bývalému klubu k 1 700. zápasu v lize, ale ani on nedokázal překonat domácího gólmana Fleuryho.

Nevídaný obrat předvedli hokejisté Chicaga, kteří porazili Colorado 6:3. Blackhawks v polovině třetí třetiny otočili skóre z 1:3 na 4:3 třemi góly v rozmezí třiceti čtyř sekund! top

Výsledky NHL:

New Jersey - Columbus 1:4, Pittsburgh - Florida 4:0, Winnipeg - Minnesota 5:4, Calgary - Los Angeles 5:2, Philadelphia - Carolina 4:3 v prodl., Montreal - Ottawa 4:1, Chicago - Colorado 6:3.

Autor: