Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

NHL: Stone se při výhře Ottawy zaskvěl pěti body, O'Reilly má hattrick

Sport

  7:09
New York - Útočník Mark Stone se v úterním duelu NHL podílel pěti body za dvě branky a tři asistence na výhře Ottawy 7:3 nad New Jersey. Skvělý večer prožil i centr Ryan O’Reilly, který prvním hattrickem v kariéře dovedl St. Louis k triumfu 4:1 proti Carolině.

Mark Stone (61) a Travis Zajac (19) během třetí třetiny zápasu NHL. foto: ČTK

Columbus zdolal Dallas 4:1 a porazil ho v šestém zápase po sobě. Na straně vítězných Blue Jackets zasáhl do souboje střední útočník Lukáš Sedlák. Obránce Stars Roman Polák zaznamenal záporný bod do statistiky plus/minus, centr Radek Faksa dokonce dva. Žádný z jmenovaných Čechů však nebodoval.

Tampa Bay si poradila s Edmontonem 5:2. Útočník Nikita Kučerov ke dvěma brankám přidal i nahrávku, opačnou bilancí se mohl pochlubit kapitán Lightning Steven Stamkos. V sestavě floridského mužstva chyběl pošesté v řadě forvard Ondřej Palát, který se v utkání s Vegas zranil při blokování střely. Lídr Oilers Connor McDavid po osmi duelech nebodoval.

Výsledky NHL

Toronto - Vegas 3:1, NY Rangers - Montreal 5:3, Columbus - Dallas 4:1, Ottawa - New Jersey 7:3, Tampa Bay - Edmonton 5:2, St. Louis - Carolina 4:1, Detroit - Vancouver 3:2 po sam. nájezdech, San Jose - Minnesota 4:3. Utkání Los Angeles - Anaheim se ještě hraje.

Autor: