Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

NHL: Tomáš Hertl proti Edmontonu dvakrát skóroval, trefil se i Radek Faksa

Sport

  7:41
NEW YORK - Útočník Tomáš Hertl ve středečním utkání NHL dvěma góly včetně vítězné trefy pomohl k výhře hokejistů San Jose na ledě Edmontonu 4:3 v prodloužení a byl zvolen třetí hvězdou večera. Centr Radek Faksa se trefil ve druhém zápase po sobě, Dallas však Torontu podlehl 5:6 po samostatných nájezdech.

Útočník Tomáš Hertl v utkání NHL dvěma góly včetně vítězné trefy pomohl k výhře hokejistů San Jose. foto: Reuters

Čtyřiadvacetiletý Hertl 17. brankou v sezoně vyrovnal v první třetině na 1:1. Gólu předcházela chyba Leona Draisaitla, jenž v útočném pásmu Oilers špatně rozehrál a Sharks se dostali do přečíslení dvou na jednoho, které Logan Couture vyřešil přihrávkou na zakončujícího Hertla. Edmonton šel celkem třikrát do vedení, ale hosté pokaždé našli odpověď.

Tomáš Hertl proti Edmontonu dvakrát skóroval.

Vítěznou akci v prodloužení obstarala dvojice Hertl - Couture a znovu při ní chyboval Draisaitl. Odchovanec Slavie obral německého útočníka v obranné třetině Oilers o puk, přenechal ho Couturovi, který si sjel blíže k Montoyovi a místo střely opět vrátil puk Hertlovi, jenž podobně jako v předcházejícím případě vypálil z první.

Faksa se v úterním duelu proti Montrealu prosadil po 19 zápasech, když před brankou tečoval tvrdý projektil obránce Grega Pateryna. Přesně stejný scénář se odehrál i v Torontu, kde rodák z Vítkova u Opavy srovnal na 2:2. Stars otočili skóre z 0:2 na 4:2, ale Maple Leafs se i díky hattricku útočníka Jamese van Riemsdyka vrátili zpátky do hry a nakonec zápas dotáhli do nájezdů, ve kterých byli úspěšnější.

Forvard Ondřej Kaše z Anaheimu se nahrávkou podílel na druhé brance zadáka Brandona Montoura v utkání, který stanovil konečný výsledek 3:0. Odchovanec Chomutova bodoval po deseti zápasech.

15.března 2018 v 05:56, příspěvek archivován: 15.března 2018 v 07:50

VIDEO: FINAL (OT): @SanJoseSharks (4) - @EdmontonOilers (3) Recap: https://t.co/kqi1idQZwq #SJSvsEDM https://t.co/rdcLyc95ut

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

FINAL (OT): @SanJoseSharks (4) - @EdmontonOilers (3) Recap: https://t.co/kqi1idQZwq #SJSvsEDM https://t.co/rdcLyc95ut

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...