Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Tři Češi mění v NHL působiště, Frolík si přijde v Calgary na 4,3 milionu ročně

Sport

  19:33aktualizováno  22:02
CALGARY - V NHL se ve středu otevřel trh volných hráčů. Z českých hokejistů čekají na nabídky obránci Marek Židlický, Jan Hejda a Michal Rozsíval, z řad útočníků pak Martin Erat, Jiří Tlustý, Tomáš Fleischmann a Martin Havlát. Gólman Michal Neuvirth zamířil už po pár hodinách jednání do Philadelphie, obránce Zbyněk Michálek se vrací do Arizony a Michaela Frolíka zlákalo na lukrativních 21,5 milionu dolarů Calgary.

Michael Frolík (uprostřed) se raduje se spoluhráči. foto: ČTK/AP

Ofenzivně laděný obránce Mike Green, jenž byl označován za největší volnou hvězdu letošního přestupního léta, se upsal na tři roky Detroitu. Bývalá dlouholetá opora Washingtonu si díky nové smlouvě vydělá 18 milionů dolarů.

NHL na hlavu. Proč kluby chtějí nefunkční hráče a hledají posily v Číně?

Mezi podpisy volných hráčů se zrodila i zajímavá výměna. Pittsburgh ulovil z Toronta amerického reprezentanta Phila Kessela, se kterým se stěhují ještě Tyler Biggs, Tim Erixon a rovněž volba ve 2. kole draftu 2016. 

Opačným směrem putují Nick Spaling, Kasperi Kapanen, Scott Harrington a volby v prvním a třetím kole draftu 2016. Maple Leafs navíc ještě pokryjí 15% Kesselova platu, což kanadskému celku z platového stropu ročně ukrojí 1,25 milionu dolarů. Pittsburgh tak k Sidney Crosbymu a Jevgeniji Malkinovi získal do útoku další hvězdu NHL.

Stěhuje se také útočník Zack Kassian, jenž společně s pátým kolem draftu putuje do Montrealu. Vancouver naopak získal bitkaře Brandona Prusta.

Po vydařených sezonách v dresu Winnipegu si všestranný útočník Michael Frolík vysloužil lukrativní kontrakt. Na pět let se upsal Calgary za celkových 21,5 milionu dolarů. V útoku Flames se potká i s krajanem Jiřím Hudlerem.

Po krátké anabázi v St. Louis, kam zamířil jako posila pro play-off, se obránceZbyněk Michálek vrací do známého prostředí, když se dohodl na nové dvouleté smlouvě za 6,4 milionu dolarů s týmem Arizona Coyotes.

Gólman Michal Neuvirth je prvním českým hokejistou, který mění dres v rámci trhu s volnými hráči 2015. O pozici jedničky bude bojovat ve Philadelphii, se kterou podepsal dvouletou smlouvu na 3,25 milionu dolarů. V sestavě Flyers doplní řízného obránce Radko Gudase a největší českou hvězdu v současné NHL útočníka Jakuba Voráčka

Projekt Zacha vyšel. ‚Šestý na draftu NHL? To bych přál každému‘

Na Beauchemina, jednoho z nejlepších obránců na trhu, krátce na to navázali další vysoce hodnocení zadáci. Slovenský reprezentant Andrej Sekera se stěhuje z Los Angeles do Edmontonu a spolehlivý Paul Martin mění Pittsburgh za San Jose.

První výraznější postavou, která mění dres v rámci trhu volných hráčů je bývalý zadák Anaheimu Francois Beauchemin. Colorado jej zlákalo na tříletou smlouvu za 13,5 milionu dolarů.

Těsně před oficiálním otevřením trhu s volnými hráči se na prodloužení stávající spolupráce dohodl útočník Mike Ribeiro s Nashvillem, který si jej udržel díky dvouleté smlouvě za 7 milionů dolarů. Podobně se vedlo i finskému brankáři Karri Rämövi, jenž zůstává v Calgary. U kanadského zaměstnavatele si přijde v příští sezoně na 3,8 milionu dolarů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!