130 let
Pavel Zacha slaví svůj gól proti Torontu.

Pavel Zacha slaví svůj gól proti Torontu. | foto: Reuters

NHL: Zacha se trefil podruhé za sebou, Mrázek zvolen třetí hvězdou večera

Sport
  •   6:24
New York - Hokejový útočník Pavel Zacha se v nedělním utkání NHL trefil podruhé za sebou a pomohl New Jersey k výhře nad Carolinou 3:2 v prodloužení. Devils uspěli počtvrté v řadě a drží první divokou kartu zaručující účast v play off. Gólman Petr Mrázek 31 zákroky nezabránil prohře Detroitu 2:3 proti Torontu, přesto byl zvolen třetí hvězdou večera.

Devils vyhráli brankou 23 sekund před koncem

Dvacetiletý Zacha posunul New Jersey v 36. minutě do vedení 2:1 poté, co mu obránce John Moore při přečíslení nahrál a brněnský rodák zakončil do odkryté branky. Hurricanes vyrovnali až v 59. minutě. O triumfu Devils rozhodl 23 sekund před koncem nastaveného času útočník Taylor Hall, jenž bodoval v osmnáctém zápase po sobě.

Mrázkův kvalitní výkon na vítězství nestačil

Mrázek se do branky Red Wings postavil podruhé ve dvou dnech, na vítězství 3:1 v Nashvillu, kde se dočkal ocenění pro největší hvězdu utkání, ale nenavázal. Detroit v 25. minutě otevřel skóre, Maple Leafs však odpověděli dvěma góly v rozmezí 18 sekund. Kapitán Henrik Zetterberg zařídil v polovině třetí třetiny vyrovnání, ale nejlepší nováček uplynulé sezony Auston Matthews 31 sekund před koncem základní hrací doby zajistil Torontu desátou výhru z posledních dvanácti duelů.

Giroux zaznamenal 200. branku v NHL

V odpoledním zápase uspěla Philadelphia v divoké přestřelce na ledě New Yorku Rangers 7:4. Po brankáři Brianu Elliottovi přišli Flyers i o Michala Neuvirtha, který odstoupil po úvodní části, v níž ze 14 střel inkasoval třikrát. Délka jeho absence je zatím nejasná. Náhradník Alex Lyon nestačil na jedinou z 25 střel a připsal si první vítězství v kariéře. Claude Giroux a Travis Konecny přispěli k výhře hostů shodně třemi body za gól a dvě asistence. Giroux vstřelil 200. gól v NHL.

Autor: ČTK