Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Dopady pařížského teroru: Bezpečnostní opatření zvyšují v NHL i Rusku

Sport

  19:06
PRAHA - Teroristické útoky v Paříži vyvolávají reakce i v zámoří. Vedení hokejové NHL doporučilo klubům zpřísnit bezpečnostní kontroly u vstupů na stadion. Podobně zareagovalo i ruské ministerstvo sportu.

Hokejoví fanoušci Chicaga. foto: Getty Images

„Zaslali jsme našim klubům doporučení, aby vzhledem k událostem v Paříži zvýšily ostražitost,“ vyjádřil názor vedení ligy Bill Daly, zástupce komisionáře NHL.

Týmy NHL už zareagovaly a vyšly vyslovenému přání vstříc. Zvýšená bezpečnostní opatření už tak pocítili například návštěvníci pátečního utkání mezi Detroitem a San Jose. V blízkosti stadionu se pohybovalo větší množství policistů než obvykle a déle trvaly i bezpečnostní prohlídky.

Přísnější kontroly mohou čekat i fanoušci, kteří se o víkendu vydají na sportovní události v Rusku. Agentuře TASS to potvrdil ministr sportu Vitalij Mutko.

Mohou mít teroristické útoky dopady také na opatření pro fotbalové mistrovství Evropy, které se příští rok koná právě ve Francii? Martin Synecký, bezpečnostní manažer české fotbalové reprezentace, si to nemyslí.

„Na všechny tyto velké turnaje se bezpečnostní opatření dělají na nejvyšší míru a nemyslím si, že by tato událost měla mít pro šampionát nějaký zásadní vliv. Opatření zůstanou takové, jaké se připravují, protože ty jsou už na té nejvyšší úrovni, jaká se dá připravit,“ tvrdí Synecký.

Jeden z útočníků, který se v pátek odpálil u vchodu Stade de France, se chtěl s lístkem dostat na zápas Francie - Německo, ale nebylo mu to umožněno. V tomto případě tedy bezpečnostní opatření u vchodu na stadion zafungovala.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!