Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Nominace na MS: Francouzi mají v sestavě také Yoricka Treille z Vítkovic

Sport

  15:33
PAŘÍŽ - Útočník Yorick Treille, který strávil uplynulé dvě sezony ve Vítkovicích a čerstvě se stal posilou pražské Sparty, nechybí v nominaci hokejistů Francie na mistrovství světa v Německu. Reprezentanti země galského kohouta budou v neděli v Mannheimu od 16:15 prvním soupeřem České republiky v základní skupině C.

Yorick Treille. foto: Reprofoto

Trenér Dave Henderson má v kádru i dalších devět krajánků. K dispozici ale nemá největší hvězdu, brankáře Cristobala Hueta z Chicaga, které hraje druhé kolo Stanleyova poháru.

Ze švédské Elitserien tým posílili útočníci Pierre-Edouard Bellemare ze Skelleftey, Laurent Meunier z Timry a obránce Baptiste Amar z Rögle, které sestoupilo do druhé ligy Allsvenskan. V té působil v dresu Malmö Treilleův bratr Sascha.

Legionáře mají Francouzi v kádru i z dalších pěti soutěží. Zadák Johan Auvitu hraje ve finské SM-Liize za Jyväskylä, útočníci Kévin Hecquefeuille v německé DEL za Kolín nad Rýnem, Anthoine Lussier za druholigové Lausanne a v zahraničí působí i druhá bratrská útočná dvojice v týmu. Teddy Da Costa hájí barvy polského Zaglebie a Stéphane Da Costa strávil uplynulý ročník v univerzitní soutěži NCAA v celku Merrimack College.

Po úvodním vystoupení proti českému týmu čeká Francouze v základní skupině v úterý duel se Švédskem a ve čtvrtek s Norskem. V přípravě na šampionát sehrála Francie šest zápasů. Porazila Nizozemsko 6:0, remízovala s Rakouskem 3:3, prohrála dvakrát s Lotyšskem 1:4 a 0:2, s Dánsku podlehla 0:2 a ve středu i v generálce v Amiens Spojeným státům americkým 1:3.

NOMINACE FRANCIE

Brankáři: Eddy Ferhi (Grenoble), Florian Hardy (Dijon), Fabrice Lhenry (Rouen),

Obránci: Nicolas Besch, Antonin Manavian (oba Grenoble), Vincent Bachet, Thomas Roussel (oba Amiens), Kévin Igier (Angers), Benoit Quessandier (Epinal), Baptiste Amar (Rögle/Švéd.), Johan Auvitu (Jyväskylä/Fin.),

Útočníci: Loic Lamperier, Luc Tardif (oba Rouen), Laurent Gras (Chamonix), Brian Henderson (Amiens), Erwan Pain (Dijon), Damien Raux (Briancon), Pierre-Edouard Bellemare (Skelleftea/Švéd.), Stéphane Da Costa (Merrimack College/NCAA), Teddy Da Costa (Zaglebie/Pol.), Kévin Hecquefeuille (Kolín nad Rýnem/Něm.), Anthoine Lussier (Lausanne/Švýc.), Laurent Meunier (Timra/Švéd.), Sacha Treille (Malmö/Švéd.), Yorick Treille (Vítkovice/ČR).

Trenér: Dave Henderson. Asistent: Pierre Pousse.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...