Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Nominace na MS: Švédové vyčkávají, zda nevypadne Detroit

Sport

  0:46
STOCKHOLM - Zatím jen velmi pozvolna krystalizuje konečná nominace hokejistů Švédska pro mistrovství světa v Německu, které začíná již v pátek úvodním duelem domácího týmu s Američany.

Švédsko - Česko foto: ČTK

Kouč Bengt-Ake Gustafsson provedl v kádru jednu změnu v obranných řadách oproti Švédským hokejovým hrám, když Erik Karlsson z Ottawy nahradil Johana Franssona. Konečnou nominaci však Gustafsson ještě nezveřejnil.

Důvodem je s velkou pravděpodobností čekání na vývoj v zámořské NHL; v sérii play off o Stanleyův pohár mezi Detroitem a San Jose dělí za stavu 0:3 na zápasy Rudá křídla pouze jediná porážka od vyřazení. Dnes je v zámoří na programu čtvrté utkání.

Na soupisce loňského finalisty Detroitu je hned devět Švédů, z nichž by Gustafsson teoreticky mohl oslovit sedm hokejistů. V úvahu by přicházeli obránci Nicklas Lidström, Niklas Kronwall, Jonathan Ericsson, Andreas Lilja a útočníci Johan Franzén, Tomas Holmström a Henrik Zetterberg. V konečné nominaci tak může dojít ještě k četným změnám.

Švédové jakožto obhájci bronzu vstoupí do turnaje v základní skupině C duelem s Nory v neděli od 20:15. O dva dny později vyzvou ve stejný čas Francii a své účinkování ve skupině zakončí soubojem s českými hokejisty ve čtvrtek 13. května znovu od 20:15.

NOMINACE ŠVÉDSKA

Brankáři: Jacob Markström (Brynäs), Anders Lindbäck (Timra), Jonas Gustavsson (Toronto/NHL),

Obránci: Oliver Ekman-Larsson (Leksand), Christian Bäckman (Frölunda), Magnus Johansson (Linköping), David Rundblad (Skelleftea), Sanny Lindström (Färjestad), Carl Gunnarsson (Toronto/NHL), Victor Hedman (Tampa Bay/NHL), Erik Karlsson (Ottawa/NHL),

Útočníci: Linus Omark, Johan Harju, Mattias Weinhandl (všichni Dynamo Moskva/KHL), Andreas Engqvist, Marcus Nilson (oba Djurgaarden), Tony Martensson (Linköping), Fredrik Pettersson (Frölunda), Jammie Ericsson (Skelleftea), Magnus Pääjärvi-Svensson (Timra), Michael Nylander (Jokerit Helsinky), Niklas Persson (Nižněkamsk/KHL), Jonas Andersson (Dinamo Minsk/KHL), Nicklas Bergfors (Atlanta/NHL), Rickard Wallin (Toronto/NHL).

Trenér: Bengt-Ake Gustafsson.

Asistent: Roger Rönnberg.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...