Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Nominace na MS: Švýcaři pojedou na šampionát se šestadvaceti hráči

Sport

  17:23
CURYCH - O poslední jméno zúžil nominaci pro světový šampionát v Německu hlavní kouč švýcarské hokejové reprezentace Sean Simpson. Do kádru se nakonec nevešel útočník Juraj Šimek, hráč Norfolku v zámořské AHL.

Švýcarský brankář Jonas Hiller přiváděl Američany k zoufalství. foto: Reuters

Ve výběru Kanaďana Simpsona je trojice brankářů, devět obránců a 14 útočníků. Tým je poskládaný převážně z hráčů švýcarské nejvyšší soutěže, přičemž největší osobností je pětatřicetiletý brankář se zkušenostmi z NHL Martin Gerber, který chytal poslední sezonu v Atlantu Mytišči v KHL. Posilami ze zámoří jsou útočníci Andres Ambühl z Hartfordu (AHL) a Nino Niederreiter z Portlandu (WHL).

Vyslanci země helvétského kříže vstoupí do světového šampionátu v sobotu, kdy v utkání základní skupiny B hraném od 20:15 vyzvou Lotyšsko. Dalším jejich soupeřem bude v pondělí od 16:15 Itálie a poslední duel ve skupině odehrají Švýcaři ve středu 12. května od 20:15 s Kanadou.

NOMINACE ŠVÝCARSKA

Brankáři: Martin Gerber (Atlant Mytišči/KHL), Tobias Stephan (Ženeva), Daniel Manzato (Rapperswil-Jona)
Obránci: Julien Vauclair, Timo Helbling (oba Lugano), 13 Félicien Du Bois (Kloten), Mathias Seger (Curych), Steve Hirschi (Lugano), Goran Bezina (Ženeva), Roman Josi (Bern)
Útočníci: Paul Savary (Ženeva), Andres Ambühl (Hartford/AHL), Thomas Déruns (Ženeva), Nino Niederreiter (Portland/AHL), Thibaut Monnet (Curych), Martin Plüss (Bern), Marcel Jenni (Kloten), Ivo Rüthemann (Bern), Paolo Duca (Ambri), Romano Lemm (Lugano), Kevin Romy (Lugano), Damien Brunner (Zug).

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...