130 let

Vladimír Růžička na střídačce Slavie. | foto: MAFRA - Ladislav Němec

Nová éra Slavie: Růžička může přijít o post šéfa klubu

Sport
  •   10:09
PRAHA - Hokejová Slavia ještě slaví extraligový bronz, ale cíle pro příští sezonu má ještě vyšší. S příchodem nového majitele čekají změny kádr i management.

Ta nejzásadnější změna by se měla týkat pozice generálního manažera, kterou dlouhé roky zastával Vladimír Růžička. Tedy muž, jenž stojí za vzestupem klubu ať už jako hráč, tak především jako trenér a funkcionář.

Jeho pozici může obsadit Ladislav Benýšek, bývalý reprezentant, jenž spolu se svým bratrem Richardem stojí za společností OIN Gama, která klub před měsícem a půl odkoupila. Definitivně jasno by mělo být do 14 dnů.

Více k tématu

Neznamená to však, že by Růžičkův vliv ve Slavii oslaboval. "Sportovní úsek bude mít stále pod kontrolou, ve výběru hráčů bude mít volnou ruku," řekl už dříve Richard Benýšek.

"Nový majitel cítí, že jeho potenciál je velký. Dostane rozpočet a on se k tomu postaví podle svých schopností. Na tom není třeba nic měnit," dodává marketingový manažer Jakub Mezlík.

A právě složení kádru pro novou sezonu fanoušky zajímá nejvíce. Růžička už dříve naznačil, že by do Slavie rád získal hvězdného útočníka Jaroslava Bednáře. To vzhledem k jeho angažmá ve švýcarském Bernu, kde se mu náramně dařilo, byla poměrně odvážná slova. Jenže nyní už jednání skutečně směřují k dohodě.

"Měl jsem zájem i o Jakuba Klepiše, ale podle mých informací se vrátí do NHL," poznamenal Růžička. Příchod další výraznější posily pak bude záviset na tom, jak silného sponzora dokáže nové vedení sehnat.

"Jednáme se třemi subjekty, které mají zájem stát se naším generálním partnerem. Bestsport arena, která se na dresech objevila během play-off, má zájem zůstat na pozici hlavního partnera," přibližuje Mezlík.

Na odchodu jsou Kopřiva, Kempný, Kučný a Alinč

Podle informací iDNES.cz však Slavia nejspíš přijde o obránce Kempného, jehož si chce z hostování stáhnout brněnská Kometa. Na odchodu je další bek Kučný, který je kmenovým hráčem Vsetína. Růžička už má vyhlédnuté náhrady, ale natvrdo říká jen: "V obraně dostane šanci junior Ronald Knot, což je náš velký talent."

Pražané se budou muset obejít bez veterána Alinče, který se vrací do prvoligového Ústí. Ve Slavii končí také brankář Kopřiva, jasnou jedničkou pro příští sezonu bude talentovaný Furch, jemuž by měl krýt záda zkušený Adam Svoboda z Plzně.

Klub však hodlá posílit i v managementu, rozšířit by se mělo především obchodní a marketingové oddělení. Nové vedení se chce zaměřit na práci s fanoušky, kteří se v úterý oficiálně rozloučili s celým týmem v útrobách O2 arény a mohli nahlédnout například do kabiny hráčů i trenérů.

"Víme, že soutěžíme nejenom o přízeň slávistů, ale také o fanouška, který neinklinuje k žádnému klubu nebo o toho, jehož nám vzal Lev Praha," tvrdí Mezlík.

Autor: