Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Nový brněnský triumvirát: Jeřábek, Lubina a Trličík

Sport

  18:19
BRNO - Hokejisty extraligové Komety Brno povede v roli hlavního trenéra padesátiletý Vladimír Jeřábek a jeho asistenty budou Ladislav Lubina a stávající asistent Mojmír Trličík. Minulou středu odstoupil od vedení posledního týmu extraligy na vlastní žádost Pavel Pazourek. Kometa Brno má v extraligové tabulce ztrátu 12 bodů na předposlední Kladno.

Ladislav Lubina. foto: ČTK

"Možností na výběr jsme měli více, ale jsem přesvědčen, že tahle trojice je pro Kometu nejlepší volbou," uvedl na klubových stránkách majitel Komety Brno Libor Zábranský, který právě s Lubinou hrával. O Jeřábka, který vedl v extralize Litvínov a Vsetín, se Kometa zajímala před měsícem. Tehdy jej prvoligové Vrchlabí nechtělo uvolnit. V minulém týdnu ale ve Vrchlabí kvůli špatným výsledkům skončil.

Lubina skončil jako asistent v Pardubicích loni v létě, když způsobil tragickou dopravní nehodu u Hradce Králové, po níž zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence. "Měli jsme své představy, noví trenéři je splňují. Oba byli volní, na nabídku kývli," dodal sportovní manažer Komety Jaroslav Medlík. Ještě dnes večer byli noví trenéři představeni týmu a v úterý povedou první trénink.

Případné hráčské změny už budou podle Medlíka v kompetenci nových trenérů. Vedení Komety je spokojeno s výkony Lhotského, Sedláka a Polodny, kteří nastupují za extraligový tým v rámci střídavých startů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!