Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Nový šéf hokejové Slavie: Budeme šetřit, platy musí odpovídat realitě

Sport

  14:06
PRAHA - Hokejová Slavia má nového vlastníka. Majoritní podíl v celkové výši 99,9 procenta drží Vladimír Pitter. Po odchodu dosavadního vlastníka Richarda Benýška má před sebou několik úkolů.

Útočník Jaroslav Bednář (vpravo) podepsal novou smlouvu s HC Slavia. Uprostřed je šéf Slavie Richard Benýšek, vlevo spolumajitel klubu Vladimír Pitter foto: ČTK

Mezi ty nejdůležitější bude patřit vylepšení mediálního obrazu klubu, stabilizace po ekonomické i sportovní stránce a především uklidnění nespokojených fanoušků, kteří se stále nemohou srovnat s tím, že klub od nové sezony povede kontroverzní kouč Ladislav Lubina.

"Po odstoupení pana Benýška jsem se rozhodl reagovat na jeho výzvu a využil jsem přednostní právo na odkup akcií. Řízení je teď plně v mé režii," říká Pitter.

ČTĚTE TAKÉ

Projeví se ta změna nějak navenek?
Nijak zvlášť. I když jsem byl minoritní vlastník s kolegou Benýškem, tak jsem měl na starosti určité věci, další jsme případně řešili společně. Nyní k tomu přibyl sportovní úsek včetně mládeže.

Takže máte na starosti i složení kádru pro příští sezonu. Dají se čekat ještě nějaké změny?
Je možné, že pozveme na přípravu na ledě několik hráčů na zkoušku a pokud se někdo osvědčí, tak si ho vybereme. Kdybychom ale měli angažovat hráče bez zkoušky, muselo by se jednat o jméno, které by nás s trenéry opravdu oslovilo. Musel by to být zkrátka hráč s přínosem pro tým.

Případ Kadlec

Slávistické fanoušky hodně naštval odchod dlouholetého lídra týmu Petra Kadlece. Pitter k tomuto tématu na oficiálních stránkách klubu řekl: "Dostal nabídku na stejně dlouhý kontrakt jako v Plzni, finance mu nebyly oproti předchozím sezonám snižovány, a přesto odešel. Ať si tedy sami fanoušci udělají obrázek o tom, jaký je kdo slávista."

Hodně se řeší, jestli ve Slavii zůstane Jaroslav Bednář.
Jarda Bednář má v klubu platný kontrakt ještě pro další dvě sezony a zůstává.

Přesto je zřejmé, že budete šetřit. Jaké máte ve Slavii cíle?
Pro příští sezonu se rozpočet sníží o deset až patnáct procent, přesto bychom rádi bojovali o účast v play off. Z dlouhodobého hlediska chceme stabilizovat klub. Z toho vyplývá, že smlouvy hráčů musí odpovídat možnostem klubu. Nemůžeme navyšovat odměny a ohrozit chod klubu. Už se nemůže stávat, že finanční propad budou řešit akcionáři svými půjčkami. To platí zvlášť v situaci, kdy se nemůžeme spolehnout na injekce z městských rozpočtů.

Proto převažují odchody nad příchody. Dá se říct, že budete hodně sázet na odchovance?
Určitě chceme sázet na vlastní odchovance. Do mládeže investujeme nemalé prostředky, tak je logické, že by to pro nás měla být líheň a zásobárna hráčů pro A mužstvo. Doba tomu i nahrává. Mládež je pro klub strašně důležitá a je potřeba se jí věnovat a starat se o ni.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!