Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Novým kapitánem mistrovských Pardubic bude Píša

Sport

  13:03
PARDUBICE - Obránce Aleš Píša povede jako kapitán hokejisty Pardubic za obhajobou mistrovského titulu v extralize. Zkušený pětatřicetiletý bek převzal "céčko" po útočníkovi Petru Koukalovi, který po minulé sezoně odešel do ruského Nižněkamsku.

Pardubice - Kometa Brno (Píša) foto: ČTK

O novém kapitánovi rozhodli trenéři Pavel Hynek s Ladislavem Lubinou. "Aleše Píšu považuji za jednu z ikon klubu, je to zkušený domácí hráč," uvedl Hynek na dnešní tiskové konferenci. Nevadí prý ani skutečnost, že odchovanec pardubického hokeje je v kabině spíše kliďas. "Když hraje dobře, tak nemusí řvát a bouchat hokejkou. On strhává hráče výkonem." Píša, který s Pardubicemi slavil zisk titulu před dvěma lety i letos, přiznal, že jej nabídka stát se kapitánem překvapila. Po krátkém rozmýšlení ji přijal. "Na tyhle funkce tady nejsem, ale bylo mi řečeno, že by to bylo dobré pro mančaft. Tak jsem řekl, že pro něj udělám maximum," uvedl Píša. Jeho asistenty budou Václav Kočí a Radovan Somík.

Píša se na ledě zklidnil

Důrazný obránce působí v mateřském klubu s krátkou přestávkou od roku 2006, funkci kapitána bere i jako ocenění svých služeb. "Je mi pětatřicet let a na závěr kariéry nosit kapitánské céčko je příjemné," řekl. Zatímco mimo kluziště nepatří Píša mezi velké řečníky, na ledě v minulosti často emoce dal najevo. "Myslím si, že to už je pryč, i když mi to pořád předhazují. To bylo v mládí," podotkl.

V roce 2001 dostal patnáctizápasový trest za napadení čárového rozhodčího ve čtvrtfinále play off proti Vítkovicím. "Já žádné kontraverze nevyhledávám. Když bude potřeba, tak za rozhodčím pojedu a budu něco řešit s čistou hlavou. A když budu rozpumpovaný, tak tam pošlu zástupce," uvedl Píša.

Autoři: ,