130 let
Dominik Hašek při Utkání hvězd KHL.

Dominik Hašek při Utkání hvězd KHL. | foto: ww.khl.ru

O světový šampionát bojovat nebudu, vzkázal zklamaný Hašek z KHL

Sport
  •   10:52
PRAHA/MOSKVA - Hokejový brankář Dominik Hašek po hladkém vyřazení Spartaku Moskva v prvním kole play off Kontinentální ligy přiznal, že svůj případný start na mistrovství světa nevidí příliš reálně. V rozhovoru pro deník Sport krátce po nedělní čtvrté porážce Spartaku od Petrohradu naznačil, že o nominaci na šampionát na Slovensku zřejmě bojovat nebude.

"Nevím, nevím... Abych pravdu řekl, neznám plány trenérů. Sice jsem měl dobrou druhou půlku sezony, teď ale moje výkony nebyly ideální. K tomu připočítejte naše gólmany z NHL a Kubu Štěpánka, který s reprezentací objíždí celou sezonu. Jsem k tomu spíš skeptickej," řekl šestačtyřicetiletý Hašek.

DÁLE ČTĚTE

Hrdina olympijských her v Naganu, který ve své dlouhé kariéře vyhrál vše, co šlo, kromě MS, navíc poukázal na skutečnost, že v reprezentaci byl naposledy na olympiádě v Turíně 2006. "Já s nároďákem nežil pět let, to se musí brát v potaz, tohle nejde podceňovat. A víc bych to teď nerozebíral, je sotva pár hodin po play off... Pořád ho mám plnou hlavu," uvedl Hašek.

Trenér národního týmu Alois Hadamczik, který je momentálně na inspekční cestě v zámoří, přitom v minulosti několikrát uvedl, že je připraven dát slavnému pardubickému odchovanci šanci. Ani on ale nepředpokládal, že pro Haška skončí klubová sezona už 27. února.

Hadamczik plánoval, že Haška vyzkouší na Českých hokejových hrách, které se uskuteční od 21. do 24. dubna v Brně. Ještě předtím čeká reprezentaci šest přípravných zápasů proti Norsku, Bělorusku a Švýcarsku. Mistrovství světa se v Bratislavě a Košicích uskuteční na přelomu dubna a května.

Hašek má nyní v plánu zůstat několik dní v Moskvě, poté se vrátí domů. V příštích týdnech či měsících by se měl také rozhodnout, zda bude pokračovat v aktivní kariéře. Jisté je, že pokud bude chytat, tak v KHL. "Je to nejlepší liga v Evropě a já chci hrát s nejlepšími," řekl Hašek ruským novinářům.

Autor: ČTK