130 let

Heatleyova tvrdost se určitě bude hodit. | foto: AFP

Obhájci triumfu posilují

Sport
  •   14:31
Québec - Další sedm hokejistů play off NHL doplnilo nominaci Kanady pro domácí mistrovství světa. Obhájce triumfu posílí hvězdné duo z Ottawy Dany Heatley a Jason Spezza. Další útočníci Ryan Getzlaf a Chris Kunitz mají z loňska Stanleyův pohár s Anaheimem, defenzívu vyztuží Brent Burns z Minnesoty. Vedle těchto hráčů, kteří hráli play off, byli do týmu zařazeni i bek Ed Jovanovski z Phoenixu a gólman Mathieu Garon z Edmontonu, jimž skončila klubová sezonu už po základní části.

Kanada začala s přípravným kempem v hale v Québeku a trenér Ken Hitchcock s asistenty Craigem MacTavishem, Mikem Johnstonem a Patem Burnsem mají vedle nominovaných tří brankářů, pěti obránců a čtrnácti útočníků v tréninku ještě pět dalších hokejistů. Útočník Sam Gagner z Edmontonu a zadák Mark Giordano z Dynama Moskva jsou vedeni jako náhradníci, pouze pro kemp doplňují tým bek Logan Pyett z Reginy z juniorské WHL a forvardi Cory Emmerton z Bramptonu z OHL a Kyle Turris z Wisconsinu z juniorské WCHA. Už v sobotu čeká Kanadu v Québeku přípravný zápas s Finskem a o dva dny později opět v Colisée Pepsi změří síly v generálce na šampionát s Ruskem. Do turnaje vstoupí Kanaďané v pátek 2. května v základní skupině B v Halifaxu proti Slovinsku, o dva dny později narazí na Lotyšsko a v úterý 6. května hrají se Spojenými státy americkými.

Nominace Kanady pro mistrovství světa:
Brankáři:
Pascal Leclaire (Columbus), Cam Ward (Carolina), Mathieu Garon (Edmonton)

obránci: Jay Bouwmeester (Florida), Duncan Keith (Chicago), Steve Staios (Edmonton), Brent Burns (Minnesota), Ed Jovanovski (Phoenix),

útočníci: Jason Chimera, Rick Nash (oba Columbus), Eric Staal, Ray Whitney (oba Carolina), Patrick Sharp, Jonathan Toews (oba Chicago), Chris Kunitz, Ryan Getzlaf (oba Anaheim), Dany Heatley, Jason Spezza (oba Ottawa), Shane Doan (Phoenix), Jamal Mayers (St. Louis), Derek Roy (Buffalo), Martin St. Louis (Tampa Bay).

Autor: ČTK