Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Obránce Lva Němec: Ukázali jsme, že se český klub v KHL neztratí

Sport

  18:30
PRAHA - Hokejisté Lva Praha sice v osmifinále play off Kontinentální ligy prohráli s moskevským CSKA 0:4 na zápasy, podle obránce Ondřeje Němce se ale nemají za co stydět. Všechna utkání byla vyrovnaná a dvakrát vyhrál ruská favorit až v prodloužení.

Lev Praha - CSKA Moskva. Ondřej Němec z celku Lev Praha (vlevo) a Alexandr Radulov z CSKA Moskva foto: ČTK

"Prohráli jsme ve čtyřech zápasech, ale myslím, že nikdo z nás se nemá, za co stydět. Sehráli jsme čtyři hodně vyrovnaná utkání s hodně dobrým soupeřem a všichni odvedli to, co měli. Dali jsme do toho všechno. Jsme zklamaní, ale osobně jsem hrdý, že jsem mohl v tomhle týmu hrát," zhodnotil Němec celou sérii. Nováček KHL se ve čtyřech duelech střelecky prosadil jen šestkrát, i proto mu už v únoru skončila sezona.

K TÉMATU

"V produktivitě jsme zklamali," uznal ofenzivně laděný bek. Zásluhu na tom měl i výborně chytající brankář soupeře Rastislav Staňa. "Šance jsme ale měli. Chtěli jsme se svést na vlně, na které jsme byli na konci základní části, ale nepovedlo se to," poukázal Němec na sérii pěti výher v posledních šesti duelech, díky které Lev do play off postoupil. "Soupeři, které jsme měli na konci základní části, neměli takovou kvalitu jako CSKA," řekl.

Ve vyřazovací části Pražané narazili na vítěze Tarasovovy divize. CSKA Moskva si přitom podle Němce hráči Lva z možných soupeřů i přáli. "Věděli jsme, že když uhlídáme (Alexandra) Radulova, tak můžeme sérii zvládnout. Zase ale dokázal, že je výborný hráč a umí zápasy rozhodovat," ocenil kapitána soupeře, jenž se podepsal pod sedm z jedenácti branek vítězů.

Byla to houpačka, hodnotil zpětně sezonu

Hned po zápase hráčům přímo v kabině za sezonu poděkovali majitelé klubu i generální manažer Normunds Sejejs. Hráči dostali několik dní volna a poté se bude řešit jejich budoucnost. Řada z hokejistů Lva je kandidáty na start na květnovém mistrovství světa. Čeká je tak dlouhá příprava. "Pauza je dlouhá. Mě ale čeká vyšetření ramene magnetickou rezonancí. Až pak se uvidí, co bude dál," uvedl světový šampion z roku 2010. Premiérovou sezonu pražského Lva v KHL označil za houpačku.

 "Super začátek, pak jsme se trápili. Zase jsme se dostali nahoru a dokázali jsme se dostat do play off, i když nás už spousta lidí zatracovala. Je jen škoda, že jsme sezonu neprotáhli," řekl Němec. Potěšilo ho, že si diváci našli cestu na zápasy KHL v české metropoli. "Chtěli vidět nejlepší evropskou ligu. Myslím, že jsme jim dokázali, že český tým se v ní neztratí," dodal Němec, jeden z hráčů, kteří mají s klubem smlouvu i na další sezonu.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...