Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Obrovská tragédie v Rusku. Mladý hokejista po zásahu pukem bojoval neúspěšně o život

Sport

  12:14aktualizováno  12:15
Jaroslavl - Rána pukem, vážná zranění hlavy a smrt. Ruský hokej truchlí, poté co zemřel teprve devatenáctiletý obránce Petrohradu Timur Fajzutdinov. Kapitán Dynama schytal v pátečním utkání juniorské MHL nešťastně nahozený kotouč do oblasti spánku a následný boj o život v nemocnici prohrál.

Timur Fajzutdinov zemřel po zásahu pukem. foto: twitter.com

Velmi tragická událost se odehrála v pátek 12. března na ledové ploše v Jaroslavli. Obránce petrohradského Dynama schytal ránu nahozeným pukem do hlavy. Takřka okamžitě byl záchranáři odvezen z ledu a transportován sanitkou do nejbližší nemocnice.

Na jednotce intenzivní péče pak bojoval o život. Vyšetření ukázala, že kapitán Dynama, které hraje juniorskou MHL, utrpěl zlomeninu spánkové kosti a krvácení do mozku. Lékaři ruského mladíka okamžitě zaintubovali a napojili na přístroje, bohužel nemohli přistoupit na převoz do specializované moskevské neurochirurgické kliniky, která se nachází v Moskvě.

Сегодня ушел из жизни защитник МХК «Динамо Санкт-Петербург» Тимур Файзутдинов.

Клуб выражает соболезнования родным и близким Тимура.

Тимур Файзутдинов получил травму 12 марта в Ярославле в игровом моменте матча против «Локо». Шайба попала в область головы, игрок был госпитализирован в тяжелом состоянии. Врачи боролись за его жизнь три дня.

Сегодняшний матч четвертьфинала ВХЛ «Динамо Санкт-Петербург» - «Нефтяник», пройдёт в память о нашем игроке и начнётся с минуты молчания. Матчи МХЛ 16 и 17 марта, матчи КХЛ 17 и 18 марта также начнутся с минуты молчания в память о Тимуре.

Навсегда в «Динамо». Навечно в наших сердцах.

16. března 2021 v 9:41, příspěvek archivován: 16. března 2021 v 12:10

A tak byl Fajzutdinov odkázán na pomoc lékařů z Jaroslavle. Ti však v úterní dopoledne přišli s nejhorší možnou zprávou. Devatenáctiletý hokejista vážným zraněním podlehl.

„Klub vyjadřuje soustrast Timurově rodině a přátelům. Navždy v Dynamu. Navždy v našich srdcích,“ stojí na instagramovém účtu Dynama.

Památku Fajzutdinova, který hrál za petrohradský celek čtvrtým rokem, uctí v následujících dnech všechny kluby MHL i KHL před zápasy play off.

„Rád bych vyjádřil soustrast jménem celé Ruské federace ledního hokeje (FHR) rodičům a všem příbuzným zesnulého. Vyjadřujeme také soustrast petrohradskému Dynamu. Jsme připraveni pomoci Timurově rodině,“ pronesl místopředseda FHR Roman Rotenberg.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...