130 let
Vladimír Růžička při své premiéře na střídačce Hradce Králové.

Vladimír Růžička při své premiéře na střídačce Hradce Králové. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Očekávaný souboj Růžičků se odkládá, útočník Sparty má svalové problémy

Sport
  •   14:01
Praha - Útočník hokejové Sparty Vladimír Růžička nenastoupí v dnešním utkání 18. kolo extraligy proti týmu Hradce Králové, který koučuje jeho otec. Důvodem je zranění ze středečního zápasu s Kladnem (6:2), po kterém má třicetiletý hráč potíže se svalem.

„Vláďa bohužel ještě ani dnes dopoledne netrénoval, takže jeho start proti Hradci Králové padl. Všichni doufáme, že jeho absence bude trvat jen v řádu několika dní,“ uvedl pro server sport.cz tiskový mluvčí Sparty Marek Táborský.

Růžičkové proti sobě měli v extralize nastoupit poprvé. Šestapadesátiletý olympijský vítěz z Nagana vedl svého syna ve Slavii a pak také v Chomutově, který ale na konci minulé sezony sestoupil.

Růžička mladší přijal následně nabídku hlavního rivala Slavie a dohodl se na angažmá ve Spartě. Za Pražany odehrál dosud 18 zápasů a připsal si 13 bodů za pět branek a osm asistencí. Trenér Růžička byl zkraje ročníku konzultantem v prvoligové Kadani, 23. října pak přišel do Hradce Králové, který vede spolu s Tomášem Martincem.

Další souboj obou celků je naplánován na sobotu 28. prosince. 

Autor: ČTK