130 let
Třinec - Slavia.

Třinec - Slavia. | foto: ČTK

Doporučujeme

Odborníci kouzlu Slavie nevěří. Postoupí Třinec

Sport
  •   15:55
PRAHA - Až v pátek po šesté hodině večerní vhodí rozhodčí kotouč mezi hokejisty Třince a Slavie, půjde o všechno. Kdo zvítězí, zahraje si finále extraligy.

Pražané přitom měli výhodou dvou mečbolů, v sérii totiž vedli už 3:1, jenže pak dvakrát klopýtli a o náskok přišli. "Semifinále se zlomilo v pátém utkání, ve kterém Třinec zvítězil 5:1," řekl Lidovým novinám Josef Augusta, bývalý hokejista a trenér zlaté reprezentační generace z přelomu tisíciletí.

Kdo postoupí do finále

Pavel Richter (bývalý hokejista):
"Favorizuji Třinec. Slavia má v play-off za sebou spoustu těžkých zápasů a její hokejisté už budou unavení."

Jiří Hrdina (bývalý hokejista):
"Lehkým favoritem je pro mne Třinec. Ale bude to vyrovnané. Uvidíme, co vymyslí trenér Růžička."

Tomáš Duba (brankář Zlína):
"Je to hokej a šanci má i Slavia, ale do finále postoupí Třinec, který je lepší - suverénně ovládl základní část extraligy."

František Výborný (trenér Českých Budějovic):
"O něco více věřím Třinci, ale rozhodně to nevidím na jednoznačný zápas. Nedivil bych se, kdyby se rozhodovalo až v prodloužení. "

"Růžička by musel vymyslet něco opravdu velkého, aby Slavia postoupila. Za mne to ale bude Třinec," dodala ikona Dukly Jihlava z šedesátých a sedmdesátých let.

A souhlasí s ním i legendární brankář Jiří Holeček: "Aby do finále zamířila Slavia, musel by se stát zázrak." Podle něho mohou rozhodnout nevyrovnané výkony gólmana sešívaných Miroslava Kopřivy. "Naposledy dělal chyby. Strašné chyby," nešetřil kritikou trojnásobný mistr světa.

Rozhodne domácí kluziště, shodují se experti
Neudržitelný kanonýr minulosti Milan Nový si rozhodující semifinálový duel uniknout nenechá. "Tahle série mě baví - oba týmy předvádějí moc pěkný hokej," podotkl kladenský rodák. "Třinec má ale velkou výhodu domácího prostředí a postoupí, navzdory silnému kádru Slavie," tipoval Nový.

Bývalý hokejista a nyní úspěšný hráčský agent Michal Sivek také favorizuje Třinec. "Veze se na vlně a na Slavii vlétne už od úvodu. Domácí diváci jej poženou dopředu. Finále si proto zahrají hokejisté Třince," má jasno někdejší juniorský mistr světa.

Autor: Vojtěch Lhota