130 let
David Rittich

David Rittich | foto: ČTK

Odměna za stabilní výkony. Rittich byl zvolen druhou hvězdou týdne v NHL

Sport
  •   19:16
New York - Brankář Calgary David Rittich byl v NHL vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne. Sedmadvacetiletý český gólman si ocenění vysloužil za 95 úspěšných zákroků, ve třech zápasech pustil za svá záda jen šest střel a pomohl týmu ke dvěma výhrám.

Hlavní hvězdou týdne byl v tradiční anketě zvolen útočník Colorada Nathan MacKinnon, třetí byl další gólman Martin Jones ze San Jose.

Rittich měl ve třech duelech minulého týdne úspěšnost zásahů 94,1 procenta a v průměru inkasoval 1,94 gólu. V utkání s Pittsburghem, které Calgary ztratilo 2:3 v prodloužení, zneškodnil 35 střel. Proti Buffalu předvedl 34 úspěšných zákroků, 16 z nich ve třetí třetině a prodloužení, a Flames zvítězili 3:2 v prodloužení. K výhře 3:1 nad Ottawou přispěl 26 zásahy.

MacKinnon byl s devíti body ze tří zápasů nejproduktivnějším hráčem NHL. Čtyřiadvacetiletý kanadský centr, jenž byl zvolen i druhou hvězdou měsíce za listopad, si do statistik zapsal tři branky a šest asistencí a prodloužil bodovou sérii na sedm zápasů. Jones pomohl San Jose ke třem výhrám ze čtyř zápasů s průměrem 1,98 gólu na utkání a úspěšností zákroků 93,5 procenta. 

Autor: ČTK