Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Omsk a Jágr nabírají formu

Sport

  0:51
PRAHA - Hokejista Jaromír Jágr v druhém zápase po sobě gólově přispěl k výhře Omsku v KHL a Avangard tak po rozpačitém úvodu sezony slavil třetí vítězství za sebou. Šestatřicetiletý český útočník otevřel skóre dnešního utkání, které jeho tým vyhrál v Novokuzněcku 3:2.

Jágr na střídačce Omsku. foto: ČTK

Jágr se po přihrávce krajana Jakuba Klepiše prosadil už v 38. sekundě zápasu a celkově se trefil popáté. Navázal tak na dvě branky, které zaznamenal při nedělní výhře v Novosibirsku. Avangard dnes nastřílel do poloviny zápasu tři góly, domácím se podařilo v závěrečných pěti minutách jen snížit.

Omsk je stále bez oficiálního hlavního kouče po odvolání Sergeje Gersonského, jehož před současnou vítěznou sérií nahradil člen trenérského týmu Igor Nikitin. Mužstvo by měl převzít Kanaďan Wayne Fleming, ten však ještě do Ruska nepřicestoval. Možné angažmá Miloslava Hořavy jakožto jeho asistenta v minulých dnech padlo, Omsk však údajně dál stojí o některého z českých koučů.

Českému hráči může za plný bodový zisk děkovat také Čerepovec, jenž vyhrál 1:0 v Nižném Novgorodu. Jediným střelcem zápasu byl útočník Josef Straka, který se prosadil v přesilovce na začátku druhé třetiny.

VÝSLEDKY:
Novokuzněck - Omsk 2:3 (za hosty Jágr 1+0, Klepiš 0+1), Chabarovsk - Voskresensk 4:2, Novosibirsk - Barys Astana 2:4 (za hosty Klouček 0+1), Čeljabinsk - Togliatti 2:6, Ufa - Kazaň 4:2 (za domácí Blaťák a Mikeska oba 0+1), Nižnij Novgorod - Čerepovec 0:1 (Straka 1+0), MVD Balašicha - Jaroslavl 2:5, Atlant Mytišči - Petrohrad 4:1 (za domácí Bulis 0+1).

Autor: