130 let
Radost hokejistů Omsku v čele s Jágrem a Červenkou.

Radost hokejistů Omsku v čele s Jágrem a Červenkou. | foto: www.khl.ru

Omsk vyhrál po 110 minutách a sérii s Magnitogorskem vyrovnal

Sport
  •   19:43
MOSKVA - Až třetí prodloužení rozhodlo čtvrtý zápas čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy, v němž Omsk zvítězil na ledě Magnitogorsku 3:2 i díky českým útočným hvězdám. Roman Červenka dal v závěru první třetiny první gól zápasu po přihrávce Jaromíra Jágra a sám si poté připsal ještě asistenci. Nejdelší zápas v historii ruského hokeje rozhodl ve 110. minutě Andrej Pěrvyšin.

I čtvrtý zápas v sérii tak vyhrál hostující celek. Nejlepší tým základní části Omsk po dvou domácích porážkách dvakrát uspěl na ledě Metallurgu a ve čtvrtek může ve své hale naklonit stav čtvrtfinále poprvé na svou stranu.

Nejlepší střelec dlouhodobé části Červenka svým pátým gólem v play off poslal Avangard do vedení v čase 19:11, domácím se však povedlo ještě před koncem první třetiny vyrovnat. V polovině zápasu otočil skóre ve prospěch Magnitogorsku Stanislav Čistov, za necelých pět minut ale Denis Kuljaš za přispění Červenky ztrátu smazal.

Gól padl až ve třetím prodloužení
V úvodu 60. minuty byl vyloučen Petr Vampola, ale domácí hráči přesilovou hru nevyužili. V prodlouženích se týmy do šancí příliš nedostávaly. Uspěl až Pěrvyšin, jenž dojel k odraženému puku a tvrdou ranou dal vítězný gól.

Zápas překonal loňský maratonský duel mezi Kazaní a Astanou, v němž Ak Bars zvítězili 4:3 rovněž ve třetím prodloužení po 104 minutách a 39 sekundách hry. Dramatický souboj v Magnitogorsku nevydržel jeden z fanoušků, který v úvodu druhého prodloužení na tribuně zkolaboval a byl odnesen na nosítkách na ošetřovnu.

Hrozbu vyřazení odvrátili obhájci titulu z Kazaně, kteří zvítězili v Ufě 4:0 a snížili stav série na 1:3.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:

Východní konference - 4. zápasy: Magnitogorsk - Omsk 2:3 v třetím prodl. (za hosty Červenka 1+1, Jágr 0+1), stav série 2:2; Ufa - Kazaň 0:4, stav série 3:1.

Autor: ČTK