Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Omsku se nedaří, opět prohrál

Sport

  21:55
MOSKVA - Měl to být rok ve znamení sibiřského gigantu. Avangard Omsk ovšem zatím v nové Kontinentální hokejové lize nezáří. Po porážce od nabité Kazaně nestačili tentokrát Jágr a spol. na hokejisty Nižněkamsku, kterému podlehli 1:3. Svůj venkovní trip zakončí Omsk v neděli na ledě Lady Togliatti.

Jágr na střídačce Omsku. foto: ČTK

Hvězdná osmašedesátka v přípravě táhla nabitý Omsk, i díky jemu vyhrál tým ze Sibiře dva ceněné turnaje. Hráči Omsku však nabyté sebevědomí zatím v nově zrozené KHL neprodávají. Úvodní neúspěch na ledě silné Kazaně, která patří také mezi favority ligy, se ještě obešel bez zloby vedení klubu, nyní tomu může být jinak.

Nižněkamsk je spíše slabším týmem, který se soustředí na obranu, přes kterou se dokázal z hostujících hráčů prosadit pouze Bondarev. Naopak v domácím dresu zářil bývalý vítkovický hokejista David Hubáček, autor první a třetí branky svého celku. Kouč Krikunov a jeho ovečky tak mají o čem přemýšlet. V obou dosavadních zápasech hrál sibiřský velkoklub se svými soupeři vyrovnané partie, v obou případech ovšem nezvládl závěrečnou třetinu, v níž shodně prohrál 0:2.

Skvěle si zatím naopak vedou Kazaň a také Spartak Moskva. AK Bars si poradil snadno s Voskresenskem 4:0, když ústřední postavou byl opět Alexej Morozov, autor dvou branek a jedné asistence. Spartak Moskva vyhrál na ledě Novgorodu na nájezdy 4:3 a začíná potvrzovat roli černého koně soutěže. Domácím nepomohli ani dvě branky kanonýra Pavla Brendla. Stejně se "vedlo" také Janu Markovi, jenž sice vstřelil Čerepovci dva góly, z výhry 4:3 v prodloužení se ovšem radovali hosté.

Výsledky:

Nižnij Novgorod - Spartak Moskva 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Brendl 2+0), MVD Balašicha - CSKA Moskva 1:3, Chabarovsk - Dynamo Moskva 1:0, Novokuzněck - Dinamo Riga 7:0, Togliatti - Barys Astana 2:1, Magnitogorsk - Čerepovec 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Marek 2+0), Ufa - Petrohrad 3:1 (za domácí Mikeska 0+1, Blaťák 0+1), Kazaň - Voskresensk 4:0, Nižněkamsk - Omsk 3:1 (za domácí Hubáček 2+0, Kohn 0+1), Novosibirsk - Dinamo Minsk 1:2.

Autoři:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...