Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Zlín stále hledá pohodu. Nemáme se od čeho odrazit, říká Veselý

Sport

  12:52
PRAHA - Kvůli disciplinárnímu trestu z letošního finále a odloženému zápasu v Brně odehrál Ondřej Veselý první duel nové extraligové sezony až ve třetím kole. Ani on však nezastavil pád mistrovského Zlína na poslední místo tabulky. „Musíme začít hrát jednoduše a ty porážky zlomit,“ nabádá tvořivý útočník.

Ondřej Veselý ze Zlína si odpykává dvouminutový trest. foto: ČTK

Zlín je po sedmi kolech nové sezony poslední, v šesti zápasech nezískal ani bod a svítí u něj velká nula. Na předposlední Kometu mu chybí už sedm bodů. 

„Pohled na tabulku není příjemný. Nicméně musíme jít dál a naučit se hrát i v tomhle rozpoložení,“ říká Veselý. „Tak to v hokeji chodí, že jednou jste dole a jednou nahoře. My jsme teď hráli nahoře tři roky, bohužel teď jsme se dostali dolů, takže se z toho musíme vyhrabat sami.“

Zlín hrál v posledních dvou sezonách vždy finále: v roce 2013 v něm podlehl Plzni, letos vyhrál nad Brnem a po 10 letech získal titul. Teď je však situace zcela odlišná: na úvod mistři podlehli dvěma nováčkům (Mladé Boleslavi a Olomouci), pak nestačili ani na Liberec, Vítkovice, Pardubice... A naposledy prohráli na ledě vedoucího Litvínova 1:5. 

Zlínu nepřeje los: vyzve Spartu a Plzeň

„Je to těžké. Když nevyhrajeme jediný zápas, nemáme se od čeho odrazit. Potřebujeme výhru, abychom se chytli a dokázali si, že hokej hrát umíme,“ tvrdí Veselý.

Zlín nečeká lehký los, v pátek přivítá Spartu, v neděli jede do Plzně. „Hra pět na pět už byla v Litvínově lepší, měli jsme šance. Ale nespadne tam gól. To by nás zvedlo, ale bohužel to nejde,“ stýská si zkušený forvard.

„Je to špatné. Chybí tam lehkost. Je to takové vydřené. Předtím jsme ty góly dávali, podrželi jsme si puk. Teď je to takové ubojované. Snažíme se, ale bohužel to nejde. Trenéři dělají maximum, my také. Ale pořád ty body chybí, takže musíme jít dál.“

Autor: