Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

41.
Marinčin a Studenič operují před Niderbergerem, německý brankář musel vytáhnout dva parádní zákroky vyrážečkou.
42.
Informace o stavu druhého souběžně hraného zápasu Rusko-Itálie: Rusové vedou na začátku třetí třetiny už 10:0!
44.

Slováci hrají dobře aktivně, nejsou stažení. Tudy vede cesta a bude zajímavé sledovat, co vymyslí Němci.

  • Leon Draisaitl prchá.

    Leon Draisaitl prchá. / Autor: ČTK

44.
Vyloučení
Ehliz si půjde na dvě minuty odpočinout. Krištofovi nasadil parádní kravatu. Tohle se Němcům moc nehodí.
46.
Marinčin a Lantoši vymysleli dobrou kombinaci, Holzer ale jejich úmysl vystihl a přihrávku zablokoval. Němci jsou kompletní.
48.
Slováci vstřelili branku, ale bohužel pro ně až po odpískání. Tatar byl totiž tam, kde být neměl - v brankovišti.
51.
Teď je to nahoru dolů, na jedné straně pálí Eisenschmid, na druhé Hudáček. Aktivní je i Buc a Lunter, i mladičký Liška se snaží navýšit náskok Slováků.
54.
Vyloučení
Nagy dostane trest na 2+10 minut. Naprosto zbytečný zákrok a oslabení od zkušeného košického hráče. Nagy narazil Seidera zezadu na mantinel a německý hráč je hodně otřesený. Těžký moment pro Slováky.
55.
Slováci jsou v oslabení v kleštích, Čiliak musí vytahovat jeden zákrok za druhým.
56.
Slováci jsou kompletní.
57.
Důležité
Němci mají šest hráčů v útočném pásmu, což znamená, že Niederberger je na lavičce a německá brána volná.
58.
Obrovský závar před Čiliakem, který ale pro Slováky dopadl dobře. Obránci si nerozuměli a málem nabídli vyrovnání Draisaitlovi.
58.
Gól
Eisenchmid vyrovnává na 2:2! Němcům se podařilo využít power play tvrdou střelou z kruhu, na kterou Čiliak nedosáhl. Slováci si za to mohou sami, nevyužili dvě možnosti vyhodit kotouč ze třetiny.
60.
Gól

Leon Draisatil dává na 3:2! Tak to je opakování hororového scénáře pro Slováky. Marinčin hrál před německou bránou na riziko, přišel o kotouč a z následným únikem 2 na 1 si hvězdný Draisaitl věděl rady.

  • Mark Michaelis slaví svůj gól proti Slovensku.

    Mark Michaelis slaví svůj gól proti Slovensku. / Autor: Reuters

Důležité
Konec zápasu.
Je až neuvěřitelné, že slovenští hokejisté dokázali druhý zápas za sebou ztratit v posledních vteřinách. Ještě necelé dvě minuty před koncem vedli 2:1, stříbrní medailisté z loňských OH Němci pak ale předvedli obrat, který dokonal hvězdný Leon Draisaitl. Slováci už postup nemají ve svých rukou. Nezbývá jim než vyhrát všechna následující utkání a čekat na klopýtnutí favoritů Kanady, USA nebo Finska.

Nepřehlédněte

Branky: 24 Marc Michaelis, 29 Andrej Sekera, 30. Libor Hudáček, 59. Markus Eisenschmid, 60. Leon Draisaitl. Úvodní sestavy:
Německo: Niederberger (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, Schopper, Nowak, J. Müller – Ehliz, Hager (A), Pföderl – Kahun, Draisaitl (A), Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer – Bergmann.
Slovensko:Čiliak (Rybár) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, L. Hudáček, Lantoši – Lunter, Buc, Liška – Zigo.
Rozhodčí: Martin Fraňo (CZE), Max Sidorenko (BLR) – Jiří Ondráček (CZE), Dmitrij Šišlo (RUS).