Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

17:38
Důležité
Dámy a pánové, děkujeme za to, že jste sledovali online přenos a doufáme, že se s vámi setkáme i při večerním duelu Česko - Kanada.
17:35
Brzy ale finské a ruské fandy nahradí ti čeští, kteří budou svým miláčkům fandit v zápase s Kanadou. Utkání začíná v 19:15 a i tento střet budete moci sledovat online na portálu Lidovky.cz.
17:34
V bratislavské aréně dozněla finská hymna, hráči ještě mávají fanouškům. To Rusové už jsou v kabině, kde budou jen trpce litovat zahozené šance.
60:00
Důležité
Finové naprosto zužitkovali obětavost a týmovost, kterou porazili Rusko. Sborná si nevěděla rady zejména s brankářem Lankinenem.
60:00
Důležité
SENZACE DOKONÁNA. Finská reprezentace to dokázala, ubránila závěrečný zámek Ruska a jako první na turnaji porazili sbornou. Fotbalový výsledek 1:0 tak posílá severskou zemi do finále, Rusové budou hrát jen o bronz.
59:30
Důležité
Sborná ale utahuje zámek, severští hráči se v poslední minutě zuby nehty brání favoritovi.
58:40
Finsko
Finové jsou minutu a pár vteřin od finálového duelu, do něhož se s nimi vůbec nepočítalo. Mezitím seveřané vyhazují do středního pásma.
58:22
Rusko
Šest útočníků poslal na led kouč sborné Ilja Vorobjov. Není na co čekat ze strany Ruska.
58:15
Důležité
Zakázané uvolnění Finska, všech šest hráčů sborné se stěhuje před finskou branku. Ale ne, přichází oddechový čas Ruska.
58:05
Rusko
Gusev měl obrovskou šanci, jenže opět úžasný Lankinen! O tomto brankáři se snad Rusům bude zdát. A sborná hraje v šesti!
57:25
Rusko
Tři minuty do konce a sborná zvyšuje tlak, jenže dělá chybu a ruští obránci měli co dělat, aby byli u puku dříve.
56:10
Rusko
Nedaří se a nedaří se. Do konce zbývají necelé čtyři minuty a ruský tým se stále nemůže napevno usadit v útočném pásmu.
55:15
  • Fin Marko Anttila slaví branku do ruské sítě.

    Fin Marko Anttila slaví branku do ruské sítě. / Autor: Reuters

54:25
Finsko
Anttila se svou holí napadal ruskou obranu a opět se finskému hráči povedlo získat kotouč, ten ale nakonec doletěl na ruskou střídačku.
52:03
Finsko
Seveřané vyhazují kotouče do středního pásma. To jim zatím stačí.
51:30
Rusko
Necelých deset minut do konce třetiny. Finové jsou ve vedení 1:0 a jsou blízko finálovému duelu, jenže nyní se dá očekávat opravdu drtivý závěr ruské ofenzívy.
50:18
Gól
GÓL FINSKO! Blesk z čistého nebe! Marko Anttila dává obrovsky důležitý gól, kterým posílá své barvy do vedení. Kirivanta napadal ruského hráče, to mu vyšlo, získal puk, přihrál jej Jokiharjovi, od něhož se puk dostal k finskému kapitánovi a ten střílí branku.
49:35
Finsko
Finové kombinovali v útočném pásmu, jenže nic vážného z toho pro Vasilevského nevyplynulo.
49:03
Finsko
Jenže přišel rychlý finský kontr a ruská obrana měla co dělat. Po reklamní pauze se bude vhazovat po Vasilevského pravici.
48:54
Rusko
Orlov, Grigorenko ani Barabanov nedokázali dopravit volný puk za Lankinenova záda. U puku ale stále ruská reprezentace a halou se rozléhá fandění: „Russia, Russia.“

Nepřehlédněte

Góly a asistence: 51. Anttila (Jokiharju, Kiviranta)

Sestavy:
Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Tělegin – Dadonov, Malkin, Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, Andronov, Kovalčuk..
Finsko: Lankinen (Olkinuora) – Lehtonen, Ohtamaa, Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Koivisto, Hakanpää – Ojamäki, Tyrväinen, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Savinainen, Kuusela, Sallinen – Anttila, Kiviranta, Lammikko.
Rozhodčí: Björk (SWE), Fraňo (CZE) – Oliver (USA), Vanoosten (CAN).