130 let
22:53
Děkujeme za sledování online přenosu, kompletní reportáž z utkání najdete na webu lidovky.cz
22:49
Konec neuvěřitelného zápasu, který byl ke Slovákům hodně krutý. Ti nakonec Kanadu přestříleli 31-28, střela Marca Stona dvě sekundy před koncem základní hrací doby jim však zlomila vaz.
60.
Bláznivý zápas vyhrává Kanada 6:5! Dvě sekundy před koncem utkání našel Thomas Chabot zcela osamoceného Marca Stona, jenž vymetl svoji střelou zápěstím levý růžek branky Marka Čiliaka.
60.
Marc Stone našel osamoceného Jonathana Marchessaulta, jeho tvrdou střelu vytěsnil Marek Čiliak lapačkou.
59.
Kritická situace pro Slovensko. Erik Černák byl vyloučen na dvě minuty za podražení.
58.
Mezi dvěma obránci se skvěle uvolnil Richard Pánik, jeho svižnou střelu skvělým zákrokem lapil Matt Murray.
56.
Kanaďané však oslabení zahráli bravurně a Slováky nepustili do větší příležitosti.
54.
Další šance Slováku! Po průniku Tomáše Tatara se puk dostal k Michalu Krištofovi, jehož tvrdou střelu vyrazil s vypětím všech sil Murray! Následně si Slovensko zahraje přesilovku, dvě minuty za sekání si odsedí Anthony Mantha.
52.
Neuvěřitelný zápas! Slovensko vyrovnává na 5:5, po obrovské šanci Marinčina se puk dostal k Matúši Sukeľovi, jehož nahození si do branky srazil Damon Severson.
50.
Slováci jistý platonický tlak mají, k větším šancím ale zatím nevede. První pětka Slovenska teď Kanadu zavřela, vyvrcholilo to dvěma střelami Andreje Sekery, chyběla jim však lepší přesnost.
48.
Ladislav Nágy si potáhl puk až mezi kruhy, kde hledal lépe postaveného Erika Černáka, jeho tvrdou střelu zablokovala obrana Kanady do rohu.
46.
Vyloučení na obou stranách. Na straně Kanady za krosček Pierre-Luc Dubois, na té slovenské za nafilmovaný pád Adam Liška. Oba hráči si ještě vysvětlují hodně důrazně vysvětlují situaci na trestné lavici.
43.
Rychlou výměnu Dylana Stroma s Marcem Stonem zakončuje druhý jmenovaný střelou švihem z mezikruží, tu s jistotou chytá Marek Čiliak.
42.
Hra je na začátku třetí třetiny plná osobních soubojů a po většinu času se odehrává ve středním pásmu.
41.
Třetí třetina právě začala. Připomínám, že Slováci v brance již s Markem Čiliakem.
21:57
V paralelním utkání se Švédové pohrávají s Nory, po dvou třetinách vedou již 8:0
40.
Konec druhé třetiny. Závěr druhé části se již pouze dohrával, Slováci jsou po páté brance opaření. Přesto na střely stále vedou 22-20
37.
Nevinné nahození Troye Stechearz ostrého úhlu končí za Patrikem Rybárem. Na slovenského brankáře je pět branek moc a nechá se vystřídat Markem Čiliakem, stav utkání je momentálně 5:4 pro Kanadu.
36.
A přidávají k tomu i další střely. Tentokrát od modré tvrdě pálil Andrej Sekera, Matt Murray jeho pokus zneškodnil a dovolil unavené pětce Kanady vystřídat.
34.

Slováci se Kanaďanů nebojí a hrají jim důrazně do těla. Patrik Koch teď důrazným hitem, za který by se nestyděl ani Jiří Šlégr povalil k zemi Adama Henriqua.

  • Rozhodčí odděluje Richarda Pánika a Kanaďana Kyla Turrise. / Autor: Reuters