130 let
Hokejista Aleš Kotalík

Hokejista Aleš Kotalík | foto: ČTK

Opora hokejistů Budějovic Kotalík si poranil prst

Sport
  •   14:13
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Hokejisté Českých Budějovic se budou muset v extralize několik týdnů obejít bez své největší hvězdy Aleše Kotalíka. Třiatřicetiletý útočník, který na jihu Čech oficiálně hostuje z Buffala, si při tréninku poranil prst. Informoval o tom server denik.cz.

"Bohužel jsem si to přivodil vlastní vinou. Najel jsem před mantinelem do rýhy a nechal jsem pod sebou ruku. Došlo při tom k vykloubení a částečné zlomenině středního článku prostředníčku pravé ruky. Kus kloubu jsem měl úplně odlomený," popsal Kotalík své zranění.

Bronzový medailista z olympiády v Turíně přesto trénink dokončil, ale následné vyšetření v nemocnici zranění potvrdilo. Jeho ruku nyní zdobí sádra, kterou bude mít minimálně tři týdny. "Záležet bude na tom, jak kost sroste. Je to pro hokejistu hodně ožehavé místo," řekl Kotalík, který je třetím zraněným českobudějovickým útočníkem.

Mimo hru jsou i Rostislav Martynek a Martin Podlešák. Kotalík se do Českých Budějovic vrátil v říjnu, poté co si nevybojoval místo v sestavě Buffala v zámořské NHL. V 26 zápasech v extralize vstřelil osm branek a připsal si 14 asistencí. Startoval i v reprezentačním týmu na turnaji Karjala.

Autor: ČTK