Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Palát bodoval při výhře lídra NHL Tampy Bay v New Jersey

Sport

  7:29
NEW YORK - Ondřej Palát přispěl asistencí k výhře hokejistů Tampy Bay 5:1 v New Jersey. Sedmadvacetiletý útočník, který kvůli zranění odehrál jen 12 zápasů, stále čeká na první branku v sezoně NHL. Na triumfu nejlepšího týmu soutěže se čtyřmi body za gól a tři nahrávky podílel útočník Nikita Kučerov.

Palát bodoval při výhře lídra NHL Tampy Bay v New Jersey. foto: Reuters

Palát v souboji na ledě Vegas 26. října schytal ránu pukem do nohy a do sestavy Lightning se vrátil až na konci listopadu po 16 zápasech. Proti New Jersey ho trenér Jon Cooper podruhé za sebou zařadil do prvního útoku po bok kapitána Stevena Stamkose a Yanniho Gourdeho.

Šestou přihrávku v ročníku zaznamenal Palát u Gourdeho trefy na 4:1. Zachytil na útočné modré čáře špatnou rozehrávku Devils, najel si až k hrazení, nahrál Stamkosovi a ten zády k brance vybídl ke skórování šestadvacetiletého Kanaďana.

Ondřej Palát přispěl asistencí k výhře hokejistů Tampy Bay 5:1.

Floridský celek se pyšní znamenitou ofenzivou. Z 31 mužstev zatím jako jediný překonal hranici 100 gólů. K produktivitě významně přispívá Kučerov, který rozšířil osobní bodovou šňůru na deset duelů.

„Lidé si neuvědomují, jak těžké je v lize bodovat, zvlášť, když patříte mezi nejlepší a soupeři se vás snaží zastavit. Kučerov chce puk, aby mohl tvořit hru. V téhle sezoně jsem ho neviděl sebevědomějšího,“ řekl Stamkos.

Tampa Bay těží i z formy Braydena Pointa, který se proti New Jersey zapsal do statistik brankou a dvěma asistencemi. Dvaadvacetiletý Kanaďan zaokrouhlil počet zásahů na dvacet, čímž se vyrovnal Jeffu Skinnerovi z Buffala. Na vedoucího Patrika Laineho z Winnipegu ztrácí jen gól. Za Pointem jsou s 19 trefami Nathan MacKinnon z Colorada, Alexandr Ovečkin z Washingtonu a David Pastrňák z Bostonu.

„Je to rychlý hráč, se kterým je zábava hrát,“ prohlásil Kučerov na Pointovu adresu. „Přihrává mi puk do snadných pozic a potom už mi zbývá jen střílet,“ oplatil Point pochvalu.

V kontrastu s výbornou formou Lightning jsou výkony Devils, kteří prohráli šestý zápas v řadě a ve Východní konferenci jim patří poslední místo. Proti Tampě Bay se první trefy v NHL dočkal ruský obránce Jegor Jakovlev.

Útočník Pavel Zacha během neúspěšné série ani jednou nebodoval. V předchozím utkání proti Winnipegu mu původně byla u druhé branky připsána asistence, nakonec ale patřila obránci Damonu Seversonovi.

Dallas si poradil s Edmontonem 4:1 a radoval se z třetí výhry v řadě, naopak Oilers po třech zápasech prohráli. Kanadské mužstvo se poprvé od ledna 2016 muselo obejít bez kapitána Connora McDavida, jehož nepustila do hry nemoc.

Lídr Západní konference Nashville zdolal Buffalo 2:1. Sabres po desetizápasové vítězné šňůře neuspěli potřetí. „Teď se nám nedaří, musíme přijít na to proč a vrátit se k tomu, co fungovalo,“ uvedl útočník Sam Reinhart, autor jediné branky Buffala.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!