130 let

Ondřej Palát (vpravo) se raduje ze své sedmé trefy v sezoně. | foto: ČTK/AP

Palát přispěl k výhře Tampy gólem a přihrávkou, Šustr asistoval

Sport
  •   7:30
Ondřej Palát přispěl v NHL gólem a přihrávkou k výhře hokejistů Tampy Bay 4:0 na ledě New Jersey a byl vyhlášen třetí hvězdou večera. Jednu asistenci zaznamenal také jeho spoluhráč obránce Andrej Šustr.

Neuvirth uchvátil parádním zákrokem. Jágr připravil vítězný gól

Palát se trefil po devíti zápasech. Ve 34. minutě se prosadil střelou z mezikruží po přihrávce Tylera Johnsona zpoza branky a svým sedmým gólem v sezoně zvýšil na 2:0.

O pět minut později přidal třetí gól povedenou tečí Steven Stamkos, který skóroval v pátém utkání za sebou. V polovině třetí třetiny uzavřel skóre po Palátově zavezení puku do útočného pásma Matt Carle.

„Je úžasné Stamkose sledovat. Je to prvotřídní střelec, a když se mu daří jako teď, je to nejlepší hráč na ledě. A na takové borce je skvělé koukat,“ řekl Palát. „Ale dnes hrály dobře všechny čtyři formace a klíčem k úspěchu byl kvalitní výkon v obraně,“ dodal.

Tampa vyhrála popáté za sebou

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen brankář Ben Bishop, který pochytal všech 21 střel a připsal si třetí čisté konto v sezoně. Tampa vyhrála pátý zápas za sebou.

„Myslím, že hrajeme čím dál lépe. Pomalu se blížíme k výkonům, které jsme předváděli v loňském play off,“ uvedl Bishop, jenž před rokem došel s týmem až do finále Stanley Cupu.

Obrázek není k dispozici
Obrázek není k dispozici

To v New Jersey o spokojenosti hovořit nemůžou. Porážkou 0:4 navázali na čtvrteční debakl 1:6 s Columbusem.

Gólman Cory Schneider inkasoval počtvrté z posledních šesti zápasů minimálně tři góly. „Máme devatenáct zápasů na to, abychom se dostali do play off a já musím chytat lépe,“ řekl Schneider.

Boston si upěvnil místo pro play off

Střeleckou formu chytil útočník Bostonu Matt Beleskey, který dvěma trefami přispěl k výhře 4:1 na ledě Caroliny. Beleskey dal pět gólů v posledních čtyřech zápasech poté, co předtím skóroval jednou v 21 utkáních.

Výsledky

New Jersey - Tampa Bay 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky: 16. Killorn, 34. Palát, 39. Stamkos, 52. Carle (Palát, Šustr).

Washington - Minnesota 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky: 21. Orpik, 45. Ovečkin, 55. Orlov - 20. M. Koivu, 26. Niederreiter.

Carolina - Boston 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Branky: 44. Hanifin - 13. a 47. Beleskey, 11. Bergeron, 60. Marchand.

San Jose - Buffalo 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky: 2. Vlasic - 34. Larsson, 53. Bogosian, 59. E. Kane.

Anaheim - Edmonton 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky: 41. Getzlaf, 62. Rakell - 42. Eberle.

„Je vždycky super, když se vám začne takhle dařit,“ konstatoval Beleskey, který má na kontě 13 zásahů v sezoně. „Ale nedělám nic jiného než předtím. Člověk se prostě pořád snaží tvrdě makat a věří, že se to vyplatí. A přesně to se teď děje.“

O další branky Bruins se postarali tradiční střelci Patrice Bergeron a Brad Marchand. Davidové Krejčí a Pastrňák tentokrát vyšli bodově naprázdno, při Pastrňákově vyloučení na začátku třetí třetiny vstřelila Carolina jediný gól.

Ovečkin vstřelil čtyřicátý gól v sezoně

Už čtyřicátý gól v sezoně oslavil nejlepší střelec ligy Alexandr Ovečkin, který se podílel na vítězství Washingtonu nad Minnesotou 3:2. Capitals dvakrát prohrávali, ve třetí třetině ale díky gólům Ovečkina a Dmitrije Orlova skóre otočili.

Smolný zápas sehrál Tomáš Hertl, jehož San Jose překvapivě prohrálo 1:3 s Buffalem.

Český útočník sedm a půl minuty před koncem třetí třetiny nešťastně tečoval střelu obránce Zacha Bogosiana a Sabres dali klíčový gól na 2:1. Jejich výhru pak pečetil při power play do prázdné branky Evander Kane.

Autor: ČTK