Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Paráda: Krejčí oslnil Boston a nyní si vydělá 12 milionů dolarů

Sport

  2:50aktualizováno  8:47
PRAHA - Největší české překvapení v NHL - hokejista David Krejčí - prodloužil včera smlouvu v Bostonu. Vedení klubu odmítlo sdělit podrobnosti o kontraktu před oficiální tiskovou konferencí, která je naplánovaná na dnešní odpoledne. Třiadvacetiletý nadějný centr s klubem podepsal tříletou smlouvu na celkem 11,25 milionů dolarů. V příští sezoně si vydělá 3,5 milionu, v dalších dvou letech si vždy o 250 tisíc polepší.

Hvězda Bostonu David Krejčí. foto: AFP

Vedení nejlepšího týmu Východní konference po základní části, které v semifinále play off Konference podlehlo v sedmi zápasech Carolině, tak potvrdilo, že si český talent získal v klubu silnou pozici.

Mladý útočník si připsal v 82 zápasech 73 bodů a v týmové produktivitě skončil druhý za lídrem Markem Savardem. Stejnou pozici měl také v tabulce nejlepších nahraváčů týmu, kde skončil také druhý s jedenapadesáti asistencemi.

HATTRICK DAVIDA KREJČÍHO PROTI TORONTU:

Rodák se Štenberka tak dostal opožděný dárek ke svým třiadvacátým narozeninám. Ve své druhé kompletní sezoně udivil Krejčí vyrovnanými a skvělými výkony celou NHL a patřil mezi tahouny nejlepšího týmu Východu. Byl chválen za skvělou poziční hru a schopnost určovat díky svému přehledu tempo hry.

Díky 36 plusovým bodům za účast na ledě při vstřelených a obdržených brankách v základní části dostal ocenění Plus-Minus Award. Krejčí byl Bostonem draftovám v roce 2004 jako 63. hráč v pořadí a debut si odbyl proti Buffalu 30. ledna 2007.