Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Parádní týden v podání Faksy. Hattrick, bodová série a porsche za 3 miliony korun

Sport

  17:59
DALLAS - Na parádní vlně se veze český hokejový útočník Radek Faksa. Urostlý centr minulé úterý vstřelil svůj první hattrick v zámořské NHL, od té doby bodoval v každém dalším duelu. A o víkendu před cestou do Colorada se odměnil luxusním sporťákem.

Centr Dallasu Stars Radek Faksa. foto: ČTK/AP

Ten snímek vzbudil na instagramu docela slušné pozdvižení. Za necelých 24 hodin si Faksa, který má na této síti 13,8 tisíce sledujících, vydobyl přes 2700 lajků.

O jaké fotce je řeč? O té, na které děkuje prodejci Porsche „doma“ v Dallasu, kde si zašel koupit nový vůz. Tím je černé žihadlo Porsche Panamera S4, které se v Česku prodává za zhruba 3 miliony korun.

S platem kolem 45 milionů korun ročně si jej ale může Faksa dovolit. A také si nějakou tu odměnu jistě zaslouží.

Thanks to @porsche_dallas for building my new car Love it!!

Příspěvek sdílený radekfaksa12 (@radekfaksa12),

Od duelu proti Las Vegas, který rozhodl svým prvním hattrickem v NHL, bodoval Faksa ve všech třech následujících soubojích. Naposledy v noci na pondělí – už po koupi nového dvoustopého mazlíka – asistencí přispěl k demolici Colorada 7:2 na jeho ledě (za zmíněné čtyři souboje nasbíral 5 gólů a 2 nahrávky).

„Když máte v týmu takového hráče, jakým je Faksa, který se v posledních zápasech rozstřílel, dodává to sebevědomí nejen jemu a jeho spoluhráčům v útoku, ale celému týmu. Spustil domino efekt,“ chválí svého parťáka hvězdný ofenzivní lídr týmu Tyler Seguin.

Jak dlouho Faksovi jeho forma vydrží?