Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Pardubice povede Sýkora

Sport

  15:28
PARDUBICE - Novým trenérem hokejistů Pardubic se stal Václav Sýkora, který v uplynulé sezoně vedl Znojmo. S vedením Moelleru podepsal roční smlouvu, pomáhat mu bude dosavadní pardubický asistent Ladislav Lubina.

Václav Sýkora se stal novým trenérem hokejistů Pardubic. foto: Lidové noviny

Sýkora, který v minulosti vedl například Kladno, Litvínov, pražskou Spartu a působil i ve Finsku, nahradí na střídačce Jiřího Šejbu. Ten převzal východočeský tým v průběhu sezony po Miloši Říhovi, ani jemu se však nepodařilo dovést Moeller do play off.

"Jednali jsme asi čtrnáct dní a nakonec z toho vyplynula dohoda s podpisem. Vím, že jsem nebyl jsem jediným kandidátem," řekl Sýkora, který tým oficiálně převezme na začátku května, kdy začne letní přípravu. "Na ledě se sejdeme v červenci, kdy budeme přípravu kombinovat s tréninkem na suchu. Počet přípravných zápasů ale nechceme přehánět," uvedl pětapadesátiletý kouč.

Zástupci klubu zároveň oznámili, že v mužstvu bude i nadále působit slovenský brankář Ján Lašák, jenž podepsal novou smlouvu. Stejný krok udělali i obránce Jakub Nakládal a útočníci Jiří Cetkovský, Petr Koukal a Jan Kolář.

Východočeši zároveň uplatnil opci na kontrakty brankáře Martina Růžičku a útočníky Jana Starého a Slováka Radovana Somíka. Novou posilou se stal jeho krajan obránce Martin Štrbák, který naposledy hrál za ruský Magnitogorsk. Ze superligy se do Pardubic vrací i reprezentační bek Petr Čáslava.

Autor: