Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Pardubický hrdina Hašek na MS nepojede. Kouč Růžička ho nechce

Sport

  13:48
PARDUBICE - Ta otázka hýbe snad celým hokejovým národem. Má jet Dominik Hašek, legendární to brankář na mistrovství světa do Německa, nebo nikoliv? Kouč národního týmu má jasno. "Mám Vokouna, další brankáře nepotřebuji," říká Vladimír Růžička.

Dominik Hašek s pohárem nad hlavou foto: ČTK

Anketa

Měl by jet Dominik Hašek na MS v Německu?

Ano 641
Ne 647

V pondělí by se k týmu měli připojit finalisté české extraligy, pro které sezona skončila ve čtvrtek. Růžička do širší nominace zařadil z mistrovských Pardubic obránce Jakuba Nakládala a útočníky Petra Sýkoru s Petrem Koukalem, z Vítkovic poté brankáře Jakuba Štěpánka, obránce Michala Barinku, Vladimíra Sičáka a útočníka Marka Kvapila. Že vám ve výčtu chybí jméno Dominika Haška?

Pak vězte, že to není chyba, ale skutečnost. Kouč národního týmu počítá do přípravy s Jakubem Štěpánkem, Ondřejem Pavelcem a Tomášem Vokounem. "Přemýšlím o tom, jak to uděláme. Chci ale, aby Kuba přijel, a pak už by nám stačili dva brankáři a Kuba Sedláček," vysvětlil Růžička, proč nejspíše padne varianta s povoláním mladoboleslavského Marka Schwarze.

Smutný Jakub Štěpánek

Kouč národního týmu dnes po skončení finálové série opět zopakoval, že pro mistrovství světa nepočítá s gólmanem Dominikem Haškem, jenž měl velkou zásluhu na triumfu Pardubic. "Už jsem to řekl několikrát. Na mistrovství světa pojede jako jednička Vokoun, dvojka Pavelec, trojka Štěpánek. Pokud Voky přijede, tak jiné brankáře nechci," zdůraznil Růžička. Jedno pozitivum to pro legendárního brankáře má - může si pořádně vychutnat mistrovské oslavy - JAK SE SLAVÍ V PARDUBICÍCH SE PODÍVEJTE ZDE!

Pardubice - oslavy

Zatímco o Haška Růžička nestojí, o posily z právě skončených sérii v play off v NHL ano. Momentálně se jedná o Ďábly Patrika Eliáše a Martina Škoulu. S Eliášem Růžička o možnosti reprezentovat mluvil před začátkem play off a od kapitána národního týmu na olympiádě získal příslib, že mužstvo posílí, se Škoulou o této možnosti ještě nemluvil. "Patrika budu volat a budu chtít, aby přijel," řekl Růžička novinářům.

Chystá se oslovit i Škoulu. "Některé hráče jsem obvolával, ale některým jsem se nedovolal a dozvěděl jsem se, že nedostali ani zprávy, které jsem jim psal. I když mi to ukázalo, že ji dostali," uvedl Růžička, jenž se chystá na svoji poslední akci na střídačce reprezentace.

Národní tým dnes zakončil v Praze další část přípravy a hráči dostali do pondělí volno. Z početného kádru byli před pondělním srazem vyřazeni zatím jen brankář Jaroslav Hübl z Litvínova, Jiří Hunkes z Liberce a David Květoň z Třince

Autoři: ,