130 let
Zasloužená pardubická radost.

Zasloužená pardubická radost. | foto: ČTK

Rozhovor

Pardubičtí hokejisté si důležitou třetí výhru plně vychutnávali

Sport
  •   23:30
OSTRAVA - Už pojedenácté za sebou si hokejisté Pardubic užívali vítězné oslavy po zápase v letošním play off a jejich radovánky na ledě se blíží už těm mistrovským. Východočeši ale podle svých slov s půlnocí zapomenou na dnešek a začnou se chystat na další zápas. Za stavu 3:0 na zápasy mohou už ve čtvrtek v Ostravě rozhodnout a sebrat titul by jim mohl jen obrat, jaký domácí nejvyšší soutěž nepamatuje.

"Měli jsme obrovskou radost v kabině. Musím říct, že jsem se nejvíc unavil poslední dvě tři minuty a pak v kabině při té obrovské radosti. Nemohl jsem ani popadnout dech, ještě víc než v samotném zápase. Padla už nějaká slova, že ještě není konec, že musíme ještě jeden zápas vyhrát. Chce si to teď vítězství vychutnat a u večeře už se začít bavit o dalším zápase," řekl novinářům po utkání pardubický brankář Dominik Hašek.

PARDUBICE VYPLENILY VÍTKOVICE A JSOU KROK OD MISTROVSKÉHO TITULU - VÍCE ČTĚTE ZDE!

Pětačtyřicetiletý gólman slavil s Pardubicemi tituly v letech 1987 a 1989, nyní může přidal další po rekordní jednadvacetileté pauze. Hašek ví, že se nelze předčasně radovat. "Až vyhrajeme čtvrtý zápas, tak si můžeme oddychnout a říct, že jsme nejlepší. Do té doby jsme jen finalisti a musíme se soustředit na tu naší práci," doplnil Hašek.

Pardubický tým je v play off nezastavitelný. Prohrál jen první čtvrtfinálový zápas s Třincem, od té doby soupeře válcuje. "Je důležité, že přesně víme, co chceme. Je na nás vidět obrovská touha u každého jednotlivce. Jeden udělá chybu a hned je tam druhý, třetí hráč, který to napraví. V tom je největší síla našeho mužstva. Věříme si, že když budeme pokračovat, dotáhneme to do vítězného konce," doplnil Hašek.

Zasloužená pardubická radost.

Vítkovice sice vedly od 5. minuty po trefě Francouze Yoricka Treilleho. ale odpověď Pardubic byla rychlá. "Nepamatuji si, kdy jsme naposledy prohrávali. Ale ukázalo se zase, že nás takové věci nepoloží. Pokračovali jsme v naší hře, dokázali jsme to otočit," navázal olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Východočeši dnes hráli o polovinu více oslabení než soupeř, ale v početní nevýhodě Vítkovicím jen málo dovolili a naopak při jedné z nich vstřelil Petr Sýkora branku na 4:1. "Naše oslabení si zaslouží dnes největší kredit. Nakonec dali v pět na tři jeden gól, ale byl to jeden z největších klíčů k úspěchu," dodal Hašek.

Kapitán Petr Koukal označil za jeden z kamínků do mozaiky úspěchu právě Haška. "Snažíme se hrát svou hru, dodržovat systém a Hašan nás výborně drží vzadu. Ve druhé třetině nás asi od šesté minuty Vítkovice přehrávaly, měly spoustu šancí a jednoznačně ovládly led. Ale góly nedaly," řekl centr elitní pardubické řady.

Zasloužená pardubická radost.

"Bylo to ale dneska v celku povedené utkání. Konec jsme si trošku zkomplikovali, když jsme se při vlastní přesilovce nechali vyloučit, ale zvládli jsme to. Rozhodlo, že jsme dokázali brzo vyrovnat na 1:1." Koukal, který s Pardubicemi slavil titul před pěti lety, se brání také předčasným závěrům na téma, kdy by jeho tým mohl zdvihnout nad hlavy pohár.

"Je to pořád daleko. Vítkovice nic nezabalí. Zmobilizují síly, nebudou chtít nechat kůži lacino. Je to krok, ale jak bude dlouhý a těžký, bude záležet na nás, jak k tomu přistoupíme. Může to být ve čtvrtek, nebo v Pardubicích. A taky se může stát něco, co nechceme vůbec připustit," řekl Koukal. "Od půlnoci musíme zapomenout, jít do toho zase s čistou hlavou," dodal s tím, že se večer se spoluhráči odreagují u partie pokeru.

Autor: ČTK