Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pastrňák konečně trénuje. Ještě by se měl ostříhat, rýpl si trenér Bostonu

David Pastrňák se raduje z gólu. foto: Reuters

Boston - V Bostonu si museli pořádně oddechnout. David Pastrňák, král střelců aktuálního ročníku NHL, se nemohl zúčastnit většiny přípravy hokejistů Bruins před blížícím se play off. Jen několik dní před sobotním startem ale přišla dobrá zpráva – český útočník už je zpátky na ledě. To ale zatím nelze říct o všech krajanech v týmu.
  20:32

Dva týdny a jen jediný trénink. Dlouhá absence Davida Pastrňáka a dalšího českého útočníka Ondřeje Kašeho přidělávala vedení Bostonu starosti. Pastrňák měl být podle zámořských médií v karanténě kvůli kontaktu s osobou nakaženou covidem-19, u Kašeho konkrétní příčina známá nebyla.

Až po nedělním přesunu do Toronta, kde týmy Východní konference rozehrají vyřazovací boje, přišla z tréninku Bruins alespoň u jednoho z nich dobrá zpráva – kanonýr Pastrňák je zpátky s týmem na ledě.

David Pastrňák znovu vede tabulku střelců
Jake DeBrusk a Patrice Bergeron slaví gól Davida Pastrňáka

„A vypadá výborně,“ chválil navrátilce trenér Bruce Cassidy. „Jen by potřeboval ostříhat... Jinak očekávám, že je připravený na zápřah a zároveň je natěšený na spoluhráče. Znáte Pastu, miluje hokej, stejně jako přítomnost v kabině s partou. Je to společenský kluk, super, že ho máme zpátky.“

Přitom v minulých dnech bylo ze slov vedení klubu cítit, že nebylo úplně spokojené s pozdním návratem českého dua Pastrňák-Kaše do Ameriky. I to bylo zřejmě důvodem, proč parťáci museli podstatnou část zkondenzovaného přípravného kempu strávit v izolaci mimo okruh spoluhráčů.

Na klidu šéfům Bruins nepřidala ani fotografie jednoho z fanoušků, který oba zachytil v době povinné karantény v ulicích Bostonu. „Tu fotku jsem neviděl, ale nijak je za to trestat nebudeme, nikoho trestat nebudeme,“ opakoval kouč o necelé dva týdny zpět.

Teď už může být trenér Cassidy klidnější, neboť jeho elitní útočná formace ve složení Brad Marchand-Patrice Bergeron-David Pastrňák je znovu kompletní. „(Pastrňák) si bude muset zase zvyknout na led a rytmus hry. Pomůžeme mu, ale v jeho případě si nedělám starosti. Ještě nějaký čas nám navíc zbývá,“ je klidný zkušený Bergeron.

Boston čeká přípravný zápas s Columbusem v noci na pátek, následně sehrají Bruins tři utkání ve skupině o nasazení v 1. kole.

Situace Ondřeje Kašeho se ale zdá být komplikovanější. Přestože měl společně s týmem odletět v neděli do Toronta, mužstvo se v dějišti play off objevilo bez něj. Kaše ale figuruje na soupisce pro vyřazovací boje, podle trenéra se má k týmu připojit později.

Dle bezpečnostního protokolu NHL směli společný let týmů absolvovat jen hráči s negativním testem na covid-19 a bez podezření na přítomnost nemoci.

S Bostonem se připravují také český útočník David Krejčí, obránce Jakub Zbořil a gólman Daniel Vladař.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!