Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Pastrňák opět skóroval i asistoval, Zacha byl vyhlášen první hvězdou utkání

Sport

  7:12
New York - Útočník David Pastrňák přispěl v sobotním utkání NHL gólem a přihrávkou k vysoké výhře Bostonu 7:3 na ledě Floridy. Petr Mrázek zastavil 24 střel Minnesoty a dovedl Carolinu k vítězství 5:1. Pavel Zacha rozhodl v penaltovém rozstřelu o výhře New Jersey 2:1 nad Arizonou. Český útočník si navíc připsal i přihrávku a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

David Pastrňák v dresu Bostonu slaví gól. foto: ČTK

Pastrňák zvýšil v závěru druhé třetiny na 6:2, když sólový únik zakončil přesnou střelou pod horní tyč a připsal si tím 33. gól v sezoně. Havířovský rodák získal druhý bod v závěrečné minutě, když po jeho přihrávce upravil Patrice Bergeron při powerplay Floridy skóre na konečných 7:3. Pod výhru, kterou si Boston zajistil účast v play off, se podepsalo sedm různých střelců, ale řada Davida Krejčího nebodovala.

Carolina s Mrázkem v brance vyhrála v osmi z posledních devíti zápasů. Český gólman v utkání s Minnesotou inkasoval jen za stavu 2:0 ve 29. minutě z hole Erika Staala. Zbývající tři branky přidali Hurricanes v závěrečné třetině a skóre uzavřel Teuvo Teräväinen, se třemi body (1+2) největší hvězda zápasu.

Zacha asistoval v 17. minutě u vyrovnávací branky Drew Stafforda. Další gól už nepadl a o vítězi rozhodl rozstřel, ve kterém Zacha skóroval v NHL poprvé. Český útočník prostřelil v šesté sérii Darcyho Kuempera mezi betony a po něm trefil Richad Pánik brankovou konstrukci.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...