130 let
David Pastrňák v dresu Bostonu slaví gól.

David Pastrňák v dresu Bostonu slaví gól. | foto: ČTK

Pastrňák opět skóroval i asistoval, Zacha byl vyhlášen první hvězdou utkání

Sport
  •   7:12
New York - Útočník David Pastrňák přispěl v sobotním utkání NHL gólem a přihrávkou k vysoké výhře Bostonu 7:3 na ledě Floridy. Petr Mrázek zastavil 24 střel Minnesoty a dovedl Carolinu k vítězství 5:1. Pavel Zacha rozhodl v penaltovém rozstřelu o výhře New Jersey 2:1 nad Arizonou. Český útočník si navíc připsal i přihrávku a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Pastrňák zvýšil v závěru druhé třetiny na 6:2, když sólový únik zakončil přesnou střelou pod horní tyč a připsal si tím 33. gól v sezoně. Havířovský rodák získal druhý bod v závěrečné minutě, když po jeho přihrávce upravil Patrice Bergeron při powerplay Floridy skóre na konečných 7:3. Pod výhru, kterou si Boston zajistil účast v play off, se podepsalo sedm různých střelců, ale řada Davida Krejčího nebodovala.

Carolina s Mrázkem v brance vyhrála v osmi z posledních devíti zápasů. Český gólman v utkání s Minnesotou inkasoval jen za stavu 2:0 ve 29. minutě z hole Erika Staala. Zbývající tři branky přidali Hurricanes v závěrečné třetině a skóre uzavřel Teuvo Teräväinen, se třemi body (1+2) největší hvězda zápasu.

Zacha asistoval v 17. minutě u vyrovnávací branky Drew Stafforda. Další gól už nepadl a o vítězi rozhodl rozstřel, ve kterém Zacha skóroval v NHL poprvé. Český útočník prostřelil v šesté sérii Darcyho Kuempera mezi betony a po něm trefil Richad Pánik brankovou konstrukci.

Autor: ČTK