Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Pastrňák si zlomil cestou z večeře palec na ruce. Hrozí mu konec sezony

Sport

  18:15aktualizováno  19:05
Boston - Hokejový útočník David Pastrňák bude nejméně dva týdny chybět v sestavě Bostonu. Nejproduktivnější Čech v NHL si poranil palec na levé ruce a už je po operaci.

Davidu Pastrňákovi hrozí, že si kvůli zlomenému palci už letos nezahraje. foto: ČTK/AP

VIDEO: Mladý Slovák, co kritizoval reprezentačního kouče, mrštil flašku s vodou na fanoušky

Doba rekonvalescence ale může být delší, zástupci Bruins uvedli, že věří, že se dvaadvacetiletá hvězda týmu v této sezoně ještě objeví na ledě.

„Pastrňák se společně s několika spoluhráči v neděli večer zúčastnil sponzorské večeře. Když se vracel, upadl a poranil si levý palec,“ uvedl klub na twitteru. 

„Víc budeme vědět během dvou týdnů. Věříme, že bude v této sezoně ještě hrát,“ doplnil generální manažer Don Sweeney na mimořádné tiskové konferenci.

Útočník David Pastrňák se podílel ve čtvrtečním utkání NHL gólem a nahrávkou na...
Za poražené skóroval David Pastrňák po krásné přihrávce Davida Krejčího.

„David už má za sebou operaci a zákrok byl úspěšný, všechno šlo dobře. Stav jeho zranění bude časem ještě prověřen a uvidíme, jak dlouho skutečně bude mimo sestavu,“ doplnil Sweeney.

S Pastrňákem osobně mluvil. „Po operaci se cítí dobře, ale jinak je z toho hrozně frustrovaný. Je zklamaný, že kvůli takovému nešťastnému okamžiku oslabil tým,“ přiblížil Sweeney rozpoložení dvaadvacetiletého útočníka, jehož k Bruins váže do roku 2023 šestiletá smlouva na celkem 40 milionů dolarů.

Alespoň malým pozitivem pro jednoho z nejlepších střelců současnosti v celé lize je fakt, že by mohl dříve začít s bruslením. 

„Do deseti dnů by snad mohl být na ledě. Musíme jen dát pozor na hrozbu nějaké infekce kvůli stehům,“ konstatoval Sweeney.

Účastník letošního utkání hvězd NHL Pastrňák odehrál v sezoně za Boston 56 zápasů, ve kterých nasbíral 66 bodů za 31 branek a 35 asistencí. Je nejproduktivnějším hráčem Bruins.

Autor: