Pondělí 28. listopadu 2022, svátek má René
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Paterův nájezd ve Zlíně neměl platit, sudí Hradil má pozastavenou činnost

Sport

  16:07
PRAHA - Podle komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje byla vítězná technická branka Pavla Patery v nedělním utkání 16. kola mezi Zlínem a Olomoucí (2:3 po samostatných nájezdech) uznána nesprávně.

Pavel Patera v dresu Olomouce. foto: Karolína Martínková - hc-olomouc.cz

Sudímu Renému Hradilovi, který je za rozhodnutí odpovědný, zrušila delegaci k utkáním do reprezentační přestávky a nejpozději do 4. listopadu upřesní trest. Svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

Patera při posledním nájezdu třetí série za stavu 2:2 udělal kličku brankáři Liboru Kašíkovi a při zakončení byl faulován. Sudí přiznali Olomouci technický gól. Zlín v pondělí zaslal komisi rozhodčích a řediteli extraligy proti tomuto rozhodnutí stížnost.

„Stížnost posoudila komise jako oprávněnou, protože tzv. technický gól po faulu brankáře Libora Kašíka na protihráče Pavla Pateru, provádějícího samostatný nájezd, byl uznán chybně. V souladu s pravidly měl být Kašíkovi uložen dvouminutový trest a samostatný nájezd měl být opakován,“ uvedl svaz.

Zklamaný kapitán Rytířů Pavel Patera.
Slavia Praha - Rytíři Kladno. Zleva Jaromír Jágr z Kladna, Jiří Tlustý z Kladna, Tomáš Plekanec z Kladna a Pavel Patera z Kladna se radují z gólu Plekance, na který mu přihrál Jágr
Pavel Patera
Pavel Patera v dresu Olomouce.

Podle pravidel se takto postupuje, pokud se brankář napoprvé při samostatném nájezdu dopustí faulu a není vstřelen gól. Na trestnou lavici odchází jiný hráč mužstva.

Pokud se faulu při stejném samostatném nájezdu dopustí podruhé, rozhodčí mu uloží osobní trest a na trestnou lavici odchází znovu jiný hráč mužstva a nájezd se opět opakuje. Technický gól je uznán až v případě, že se brankář dopustí faulu při stejném samostatném nájezdu potřetí a není vstřelen gól.

„Přijali jsme to s tím, že u pana Hradila je to už jeho druhá hrubá chyba. Nešlo o to, že posoudil špatně zákrok. V podstatě se jedná o neznalost pravidel. Určitě se k tomu ještě vedení klubu vyjádří. Nikde není dáno, že bychom získali tento bod. Byl nám upřený. V dlouhodobé soutěži se to stává. Nejhorší by bylo, kdyby nám v konečném součtu tento bod chyběl,“ řekl asistent trenéra hokejistů Zlína Juraj Jurík.

Autoři: ,

Právě čtete

      Mohlo by vás zajímat